Tvůrci Matrixu převypráví manga komiks

mor
7. 11. 2006 10:00
Los Angeles -Larry a Andy Wachowski jsou připravení napsat a zrežírovat nový film. Snímek s názvem Speed Racer opět vznikne ve spolupráci s producentem Joelem Silverem, který jim pomohl realizovat slavnou trilogii Matrix.
Speed Racer
Speed Racer | Foto: Aktuálně.cz

Bratrské duo Wachowski svou sci-fi trilogii Matrix dokončilo v roce 2003. Rok nato je oslovil Joel Silver s novým nápadem - zfilmovat klasiku japonského komiksu.

"Nejprve k tomu byli skeptičtí, ale nakonec souhlasili - ovšem s tím, že celý příběh předělají podle sebe a obohatí ho o nové prvky," řekl Silver, který prý nad filmovým zpracováním tohoto komiksu uvažoval od začátku devadesátých let.

Autor předlohy Tatsuo Yoshida patří k průkopníkům japonského manga komiksu. Sérii Mach Go Go Go vytvořil v šedesátých letech. Na závodních okruzích si to v jeho příběhu nejvíce rozdávají kladný Go Mifune ve sporťáku s číslem 5 a záporňák s tajemnou identitou Racer X v devítce.

Speed Racer
Speed Racer | Foto: Aktuálně.cz

Yoshidův komiks se díky své popularitě dočkal animované seriálové podoby. Ta se v roce 1967 dostala do Spojených států, kde si seriál pod názvem Speed Racer získal miliony fanoušků. V devadesátých letech se pak seriál pravidelně objevoval ve vysílání MTV, dodnes pak běží na stanici Cartoon Network. Dnes se těší postavení kultovní seriálové klasiky, která si o filmové zpracování přímo říká. 

Tvůrci Matrixu jsou první, kdo podle původní předlohy natočí hraný film. "Těšte se na závody aut natočené tak, jako ještě nikdy předtím," slibují tvůrci.

 "Chceme zaujmout co nejvíce lidí. Speed Racer bude pro všechny, půjde spíš o rodinný film," říká o novém projektu Joel Silver. Adaptace seriálu, na kterém vyrostly již tři generace fanoušků, by měla do kin dorazit v průběhu roku 2008.

 

Právě se děje

Další zprávy