TV tipy na víkend: Obžalovaný, Spáč, Ples příšer

Marie Dostálová
15. 12. 2011 19:56
Jaký kvalitní film si o víkendu pustit v televizi? Přinásíme vám několik tipů
Pusťte si film Spáč Woodyho Allena
Pusťte si film Spáč Woodyho Allena | Foto: Reuters

Jaký kvalitní film si o víkendu pustit v televizi? Přinášíme vám několik tipů napříč stanicemi.

Sobota: Dvanáct rozhněvaných mužů, Obžalovaný

V šestnáct hodin vysílá MGM tv film Dvanáct rozhněvaných mužů. Drama je remakem klasického dramatu z roku 1957 režiséra Sidney Lumeta, kde musí dvanáctičlenná porota rozsoudit zdánlivě jasný případ. Film nabízí věrohodné herecké výkony, dusnou atmosféru a dobře vykreslené charaktery.

Nenechte si na CSfilmu v osmnáct hodin uniknout československé psychologické drama Obžalovaný, které natočilo uznávané duo Elmar Klos a Ján Kadár. Příběh filmu pojednává o profesně zdatném a morálně bezúhonném člověku, který se z pohledu tehdejších zákonů jeví jako podvodník. Ředitel Kudrna dostane úkol uvést do provozu novou elektrárnu v co nejkratší době. Má možnost vyplácet podřízeným mimořádné prémie, avšak jeho nejbližší podřízení využijí situace k nezákonnému obohacování. Film putoval v roce 1969 do trezoru.

Neděle: Spáč, Ples příšer

Ve 21.50 vysílá MGM sci-fi komedii Spáč Woodyho Allena. Film prostoupený politickou a kulturní satirou je o pětatřicetiletém spolumajiteli restaurace v Greenwich Village, jímž je klarinetista amatér Miles Monroe, který se v roce 1973 musí podrobit poměrně banální operaci žaludečních vředů. Z narkózy se ale probouzí téměř o dvě stě let později.

Drama Ples příšer nominované na Oscara za scénář můžete vidět na FilmBoxu ve 22.50. Hank Grotowski (Billy Bob Thornton) je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Hank se náhodně seznámí s pohlednou Leticií, jejíž manžela znal, neboť asistoval u jeho popravy. Film by vám neměl uniknout kvůli skvělému výkonu Halle Berryové (oceněna Oscarem), realistickému podání složitých mezilidských vztahů a uměleckému nasnímání snímku.


 

Právě se děje

Další zprávy