Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
Hra o trůny. Trailer 7. řady
Oblíbenec televizních cen Emmy stvrdil roli favorita i loňskou sedmou řadou, sledujte její trailer | Video: HBO

Hra o trůny

HBO, 22 nominací

Oblíbenec televizních cen Emmy stvrdil roli favorita i loňskou sedmou řadou. Hra o trůny, která za dobu své existence vygenerovala patrně největší množství internetových memů, dle kritických hlasů stále více cílí na fanoušky a dodává jim tytéž atrakce: politikaření, sex a násilí. Přesto na letošním nominačním ceremoniálu Emmy seriál dosáhl prvního místa, uspět může v 22 kategoriích.

Fantasy sága podle knih z cyklu Písně ledu a ohně od spisovatele George R. R. Martina začala vesměs kladně přijatou úvodní řadou, ale s přibývajícími díly se množily pochybnosti, zda tento mamut mezi seriály už nebloudí v příliš mnoha zákrutách vlastních vypravěčských stezek.

Každopádně Hra o trůny, labyrint se spoustou zvratů a krve, stále má zástupy fanoušků. Její největší slabinou při zářijovém udělování Emmy bude fakt, že od premiéry už uplynula poměrně dlouhá doba - první epizoda sedmé řady se na obrazovkách objevila vloni v červenci.

 

Právě se děje

Další zprávy