Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
Westworld, II. řada
Sci-fi western vzbudil značnou pozornost i v druhé řadě, sledujte upoutávku | Video: HBO

Westworld

HBO, 21 nominací

Také v druhé řadě tento sci-fi western od HBO vzbudil značnou pozornost. A také se zbavil mnoha nešvarů řady první. Především už se nebere tak vážně, místo okatých ambic přibyl humor.

Seriál postavený na existenci westernového zábavního parku, kde pro pobavení zákazníků žijí roboti, kteří netuší, že jsou roboty, zažil v první sezóně velký zvrat. A druhá začala doslova na troskách té první.

Nyní už se v seriálu tolik nemudruje o podstatě lidskosti, vědomí či paměti, tedy oblíbených tématech kvalitní science fiction - zazněla už jinde, lépe a navíc méně okázale. Naopak druhá řada Westworldu vytváří víc prostoru pro dobrodružství.

Přesto jde opět o hodně netradičně vyprávěný seriál, jedním z tvůrců je ostatně Jonathan Nolan, bratr známějšího režiséra Christophera, s nímž napsal hned několik filmů s pěkně zamotanou strukturou.

Kdo touží spíše po pobytu v hodně podivném světě plném možností než po epickém vyprávění a kdo má navíc rád směs drsného a špinavého westernu se zamyšleným sci-fi, ve Westworldu si přijde na své.

 

Právě se děje

Další zprávy