Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
Příběh služebnice, II. řada
Ve druhé řadě musel Příběh služebnice přeci jen ospravedlnit svou existenci

Příběh služebnice

Hulu, 20 nominací

Další relativní nováček mezi favority na ceny Emmy. Příběh služebnice ohromil publikum i kritiky vykreslením až děsivě temného světa budoucích Spojených států proměněných v diktaturu, kde se z žen staly jen chovné stanice na plození dětí, "vaginy s nohama", jak v seriálu zazní s až brutální přímočarostí.

Sága okamžitě zarezonovala jako metafora současných politických zvratů po nástupu Donalda Trumpa do funkce. Byť Příběh služebnice vycházel ze stejnojmenné knihy Margaret Atwoodové z 80. let trefující se do tehdejší politiky, neměl mnoho práce s tím, aby působil jako kritika dnešní, trumpovské Ameriky.

Ve druhé řadě musel Příběh služebnice přeci jen ospravedlnit svou existenci: proč by se z útlé knihy měla stát dlouhá televizní série na pokračování? A přestože opět šlo o intenzivní diváckou zkušenost, v recenzích se objevují pochyby, zda seriál v budoucnu nesklouzne k repetitivnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy