Kapitán Amerika dál rozšiřuje jmění marvelovského impéria

Kultura Kultura
14. 4. 2014 14:54
Na předních příčkách žebříčku návštěvnosti amerických kin najdeme hned tři premiéry, úspěšná marvelovka však stále vítězí.
Captain America: Návrat prvního Avengera.
Captain America: Návrat prvního Avengera. | Foto: Falcon

Praha - Tento víkend útočily na přední příčky návštěvnosti amerických kin hned tři premiéry, nebylo jim to však nic platné. První příčku obhájil druhý Captain America: Návrat prvního Avengera s 41 miliony dolarů. Celosvětové tržby se blíží k půlmiliardě a je vidět, že Avengers marvelovský boom ještě posílili, ne dovršili.

Animovaný snímek Rio 2 se s 39 miliony ovšem také nemusí stydět. Při rozpočtu za 100 milionů dolarů má na kontě z celého světa už 160 milionů, a to je na snímek bez zvlášť kladné pověsti jistě dostačující.

S velkým odstupem třetí je horor Oculus s 12 miliony. Snímek však stál, jak to u hororů bývá, jen pět milionů, už tato suma ho tedy dělá rentabilním a každý další dolar bude jen příjemným bonusem pro producenty.

Sportovní drama s Kevinem Costnerem od režiséra Ivana Reitmana Draft Day už se zastavuje těsně pod dvoucifernou sumou. Ukazuje se, že Costner tahákem na diváky už dávno není. Snímek ovšem rovněž nemohl stát mnoho, velká škoda tedy nejspíš nevzniká.

Na dalším místě je Divergence se 7,5 miliony, která jistě doplácí na to, že už i dívky upřednostňují kapitána Ameriku. Přesto 175 milionů nasbíraných z celého světa není vůbec špatné číslo.

 

Právě se děje

Další zprávy