Amerika věří Kapitánovi. Dopřála mu rekordních 100 milionů

Kultura Kultura
7. 4. 2014 13:44
Kapitán Amerika trhnul dubnový rekord, Noe a Grandhotel Budapešť také nemusejí smutnit.
Captain America se triumfálně vrátil. Přijde i potřetí.
Captain America se triumfálně vrátil. Přijde i potřetí. | Foto: Falcon

Praha - První Captain America nebyl v pokladnách zrovna terno. S necelými čtyřmi sty miliony zaostával za Thorem a samozřejmě i Iron Manem.

Vzhledem k tomu, že dvojka má už nyní ze zbytku světa víc než předtím za celou dobu a americký premiérový víkend svými 96 miliony trhnul dubnový rekord, máme co do činění s velmi úspěšně složeným reparátem alespoň co do finanční návratnosti. Konečně se tím i trochu vysvětluje český název Návrat prvního Avengera. Mohl by být i triumfální.

Druhý Noe si připsal 17 milionů, v Americe jich má již přes sedmdesát a víc než sto ze zbytku světa. Při rozpočtu 150 milionů jde o pěkný výsledek a nejdražší produkce Darrena Aronofského, vlastně drahá jako jeho všechny předchozí filmy dohromady, producenty jistě nezklame.

Třináct amerických milionů Divergence by bylo dost, kdyby už snímek sbíral dolary i mimo USA. To se ale zatím neděje, ať už kvůli menšímu zájmu, nebo jednoduchému faktu, že nebyl film v mnoha zemích zatím ani nasazen. V Čechách se dočká až 1. května.

Podobně je na tom God's Not Dead s téměř osmi miliony. Nábožensky tematizovaný snímek stojí navíc ne stínu Noemovy archy.

Grandhotel Budapešť si pomalu klestí cestu k celosvětové stovce. Zatím má necelých devadesát milionů, ke kterým Američané tento týden přihodili milionů šest. Pro Wese Andersona je to nevídaná suma.

 

Právě se děje

Další zprávy