Do Noemovy archy prší miliony, Arnie míří k dalšímu zklamání

Kultura Kultura
31. 3. 2014 9:00
Noe vydělal při premiérovém víkendu na obou stranách oceánu skoro sto milionů dolarů. Sabotage Arnolda Schwarzeneggera získala jen pět.
Russel Crowe (Noe); Arnold Schwarzenegger (Sabotage).
Russel Crowe (Noe); Arnold Schwarzenegger (Sabotage). | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Noe byl velkou neznámou. Zvládne Darren Aronofsky komplikovanou látku? A setká se návrat biblických velkofilmů s finančním úspěchem? Odpověď na první otázku je dost nejednoznačná, u druhé máme ale, zdá se, jasno. Noe vydělal za první víkend 44 milionů dolarů, dalších 50 ze světa, což je při rozpočtu 125 milionů dostatečná suma.

Na druhou příčku klesla Divergence. 26 milionů přispívá k celosvětové sumě skoro 100 milionů, což rovněž není špatně. Hit srovnatelný se Stmíváním nebo Hunger Games asi nevznikne, o úspěch jde ale bezpochyby.

Muppets Most Wanted naštěstí stáli jen 50 milionů, takže skromné tržby neudělají díru do peněženky produkce. S deseti miliony za druhý víkend má pokračování o něco úspěšnější jedničky na kontě 40 milionů.

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana už si musí vystačit s jednocifernou sumou, něco přes devět milionů dolarů pak animovaný snímek přetahuje přes hranici 200 milionů. (LEGO příběh pak na jedenácté příčce tento víkend překročil hranici 400 milionů.)

Komedie God's Not Dead na pátém místě získává podobnou sumu.

Na šesté příčce se s téměř devíti miliony pyšní indie počin Wese Andersona Grandhotel Budapešť. Sedmdesát celosvětových milionů sice není přímo mainstreamový úspěch, zvlášť když se promítání jen v Americe rozšířilo už do skoro tisícovky kinosálů, na poměry "nekomerčního" Andersona jde ale o velmi slušnou sumu.

Velké zklamání zažívá Arnold Schwarzenegger, jehož již několikátý comeback Sabotage s ním a poněkud polozapomenutým Samem Worthingtonem z Avatara v čele otevřel na pouhých pěti milionech.

 

Právě se děje

Další zprávy