Amerika miluje LEGO, Valentýn dostal košem

Kultura Kultura
17. 2. 2014 9:11
Animovaný LEGO® příběh si užívá netušený úspěch. Cestu za stamiliony mu nepřekazily ani valentýnské romantické pokusy a napůl robický policajt.
LEGO® příběh
LEGO® příběh | Foto: Aktuálně.cz

Praha - LEGO® příběh nemá důvod brzdit. Vynikající přijetí u kritiky i diváků z něj pravděpodobně udělá trvalku a druhý víkend to jen potvrzuje. Osmačtyřicet milionů dolarů překonalo dokonce valentýnské slaďáky, což není samo sebou. Snímek už má celosvětově 180 milionů, trojnásobek rozpočtu. Za pouhé dva víkendy.

Romantika About Last Night, těžící z Valentýna a zaměření na afroamerické publikum, utržila 27 milionů dolarů. Snímek za necelých 13 milionů tak na sebe už vydělal.

Premiéra RoboCopa nemohla přijít v méně vhodnou chvíli. Koho napadne jít na svátek zamilovaných na takový film? Někoho jistě ano, 21 milionů dolarů ale není pro snímek za 100 milionů zrovna hezké vysvědčení.

Na čtvrtém místě sbírají drobky Památkáři. 15 milionů k dobru dává dohromady 50 celosvětových. Vzhledem k vlažnému přijetí se sedmdesátimilionový rozpočet sotva vrátí.

Překvapením víkendu je neúspěch dvou premiérových romantik Nekonečná láska (13 milionů) na pátém místě a hvězdně obsazený Zimní příběh (8 milionů) dokonce až na sedmém.

Zamilované páry očividně před laciným hrdličkováním upřednostnily hravé LEGO.

 

Právě se děje

Další zprávy