Troška točí pohádku Strašidla. Obsadil Kostkovou i Polívku

ČTK ČTK
10. 8. 2015 13:15
Rodinná komedie bude mít premiéru příští rok v srpnu a chce navázat na filmové klasiky jako Arabela, Dívky na koštěti nebo Jak utopit doktora Mráčka.
Zdeněk Troška na natáčení filmu Babovřesky
Zdeněk Troška na natáčení filmu Babovřesky | Foto: Produkce

Praha – Přípravy na natáčení nového filmu Zdeňka Trošky s názvem Strašidla jsou v plném proudu. Režisér má vybrané lokace i obsazené všechny role této rodinné komedie, oznámila producentka Dana Voláková. Natáčení začne 23. září, na plátně se objeví například Tereza Kostková, Carmen Mayerová, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka a Tereza Bebarová.

"Film je o rodině strašidel, která žije v polorozpadlé vile na kraji města a je trnem v oku sousedům i 'úřednímu šimlovi'. Jednoho dne dojde zástupcům místního úřadu trpělivost a vyšlou úředníka, aby nájemníky vystěhoval. Tak zní ortel, vynesený nad rodinou hejkala Huga. Ta se skládá z manželky a čarodějnice Patricie, čarodějky tety Žofie, vodníka Bubly a víly Jitřenky. Občas za Patricií přiletí na návštěvu její první láska upír Ignác z Temešváru," uvedla producentka k příběhu.

Rodinná komedie Strašidla má podle ní ambice vrátit se žánrově do světa fantazie i ke klasickým trikovým technologiím, jakými byly natočeny takové snímky typu Arabely, Dívky na koštěti či Jak utopit doktora Mráčka.
Kostýmní výtvarnice Lucie Ulíková a umělecká maskérka Nevena Thielová v současné době dokončují kostýmy a masky všech strašidel. Námět filmu Strašidla napsal Jiří Kos, scénář napsal Zdeněk Troška s Markem Kališem. Za kamerou bude Martin Duba, filmovou hudbu složí Miloš Krkoška.

Film se bude natáčet v interiérech i exteriérech Středočeského kraje, konkrétně v Lítni, Řevnicích, na zámku Líšno, v lázních Toušeň a v Praze.

Společnost Falcon má Strašidla uvést do kin 18. srpna příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy