Třetí Wolverine bude drsnější. Producenti chtějí zopakovat úspěch sprostého a násilného Deadpoola

mad
Aktualizováno 18. 2. 2016 17:55
Třetí díl filmu Wolverine bude mít podobně jako Deadpool omezenou přístupnost. Wolverine se doposud vyskytoval ve filmech mládeži přístupných, velký kasovní úspěch Deadpoola však studio 20th Century Fox přiměl ke změně. Wolverine 3 dorazí do kin v březnu 2017.
Hugh Jackman
Hugh Jackman | Foto: 20th Century Fox

Kasovní úspěchu filmu Deadpool od studia 20th Century Fox mění přístup hollywoodských producentů k novým adaptacím komiksových děl. Prvním potvrzeným superhrdinou, který bude drsnější, vulgárnější a vážnější, je Wolverine.  

Na letošním veletrhu hraček (Toy Fair) v New Yorku byly rozdávány letáky, na nichž bylo vidět, že třetí díl Wolverina bude mít také rating R (pod 17 let přístup pouze v doprovodu rodičů).

Není překvapením, že studio plánuje filmy s omezenou přístupností. Wolverine se ale v x-menovském univerzu vyskytuje přes 15 let s ratingem PG-13 (nevhodné pro děti mladší 13 let), jde tedy o odvážné rozhodnutí, píše web Comicbook.

Otázkou je, zda se jednalo o již předem připravený tah, nebo nápad, který se zrodil až po masivním úspěchu Deadpoola po uplynulém víkendu, dodává autor článku Brandon Davis.

Deadpool podle stejnojmenné komiksové předlohy vypráví o bývalém žoldákovi Wadu Wilsonovi (Ryan Reynolds), který získá schopnost regenerace. Film obsahující násilí, sex a vulgarity utržil v USA o premiérovém víkendu 135 milionů dolarů. Stal se tak nejúspěšnějším filmem prvního víkendu s ratingem R. Na prvním místě byl dosud Matrix Reloaded (2003) s necelými 92 miliony dolarů za první víkend.

V Česku snímek o víkendu zhlédlo téměř 97 000 lidí, kteří nechali v pokladnách kin 13,5 milionu korun.

Wolverine 3 dorazí do kin v březnu příštího roku. Režírovat jej bude James Mangold, který natočil Wolverina z roku 2013. Titulní roli mutanta s adamantiovými drápy opět ztvární Hugh Jackman.

Foto: RayChaos
 

Právě se děje

Další zprávy