Captain America je kasovní trhák, Občanská válka vydělala za víkend čtyři miliardy

jaz
9. 5. 2016 13:16
Captain America s podtitulem Občanská válka vydělal za uplynulý víkend v přepočtu 4,3 miliardy korun. Jedná se o historicky pátou nejúspěšnější premiéru všech dob. Jen na čínském trhu si studio Walt Disney připsalo částku 2,2 miliardy korun.
Captain America: Občanská válka
Captain America: Občanská válka | Foto: Marvel

Marvelovský snímek Captain America: Občanská válka během uplynulého víkendu vydělal 191,8 milionu dolarů, což je v přepočtu cca 4,3 miliardy korun. Stal se tak v případě premiérových dní pátým nejúspěšnějším filmem všech dob. Informoval o tom server CNBC.

Analytici odhadovali, že snímek vydělá zhruba 214 milionů dolarů, což by z něj dělalo v případě studia Walt Disney (pod které patří Marvel) druhý film s nejúspěšnějším startem hned po Star Wars: Síla se probouzí.

V porovnání například s konkurenčním snímkem Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, který si od březnové premiéry připsal na konto 860 milionů dolarů (cca 20,3 miliard korun) ve světových tržbách i přes některé negativní recenze, má Captain America nebývalý úspěch.

Film navíc posbíral velmi pozitivní recenze, kritici vyzdvihují komplexní směs akce, humoru i dramatu.

Předimenzovaný film vším, co si lze představit, tvrdí o snímku Captain America: Občanská válka kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy