Transformers 3 (zase) bojují za záchranu lidstva

Zbyněk Klíč
3. 7. 2011 22:09
Další trhák ze sci-fi série Transformers pod titulem "Temná strana Měsíce" (Transformers: Dark of the Moon) přichází do českých kin.
Transformers
Transformers | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Podaří se třetímu dílu Transformers pokořit laťku nasazenou jeho předchůdci?

První díl série se stal pátým divácky nejúspěšnějším filmem roku 2007 a 37. v historii. Jeho pokračování z roku 2009 zaostalo v návštěvnosti pouze za Avatarem a bylo 24. nejúspěšnějším filmem vůbec.

Dobří vs. zlí

Autoboti a Deciptikoni - dvě jména, která se fanouškům sci-fi vryla do paměti poprvé v roce 2007, kdy režisér Michael Bay vtrhl do kin s filmem Transformers. Ten popisoval souboj těchto dvou skupin o "Prajiskru", která má moc oživovat stroje. A jak už tomu v takových případech bývá, zatímco zlí Deciptikoni ji chtěli využít ke zničení lidské civilizace, dobří Autoboti se jim v tom snažili zabránit.

...a dál?

Příběh se Shiou LeBaufem a Megan Foxovou v hlavních rolích poté pokračoval v roce 2009 druhým filmem s podtitulem "Pomsta poražených". Příběh začíná v Thajsku, dva roky po setkání Sama Witwickiho s Autoboty, kteří mají spolu s vojáky hlídat Zemi před zbylými Deciptikony. Ve druhém pokračování série se objevují jak stávající, tak i noví roboti.

Zatím poslední pokračování Transformers - tentokrát v populárním 3D formátu - přišlo do kin na konci června s podtitulem "Odvrácená strana Měsíce". Děj filmu se odehrává v Chicagu, kde hlavní hrdina předchozích dílů, Sam (v podání Shiy LeBaufa), zachraňuje svoji novou lásku Carly (kterou hraje Rosie Huntington-Whiteleyová) a s ní i celé lidstvo před dalším nájezdem zlých Deciptikonů.

 

Právě se děje

Další zprávy