VIDEO Tim Burton má Velké oči. Opustil fantaskní světy

jla
19. 9. 2014 16:23
Podívejte se na první trailer filmu Big Eyes slavného režiséra Tima Burtona. Je možná trochu jiný než by fanoušci očekávali.
Amy Adams v hlavní roli malířky Margaret Keane.
Amy Adams v hlavní roli malířky Margaret Keane. | Foto: Weinstein Company

New York - Příběh filmu nového filmu Tima Burtona Big Eyes (Velké oči) je inspirován skutečnou událostí, kdy se v 50. letech proslavila malířka Margaret Keane (Amy Adams) svými malbami dětských obličejů s velkýma očima. Její manžel Walter Keane (Christoph Waltz) si ale přivlastňuje její úspěchy, a tak se začnou soudit.

Podívejte se na trailer k filmu Tima Burtona Big Eyes
Podívejte se na trailer k filmu Tima Burtona Big Eyes

Burtonovo pojetí, jak ukazuje trailer, je však mnohem realističtější než jeho předešlá fantaskní tvorba.

Tim Burton v minulosti získal dvě nominace na Oscara za nejlepší animovaný film, poprvé v roce 2005 za film Mrtvá nevěsta Tima Burtona a po druhé před dvěma lety za film Frankenweenie

Tim Burton je americký režisér animovaných i hraných filmů, mezi jeho nejvýraznější filmy patří Střihoruký Edward, Beetlejuice nebo třeba Ospalá díra či Alenka v říši divů, která získala oscarové ocenění za výpravu a kostýmy.

Trailer nového Burtonova filmu Big Eyes je on-line. První diváci jej v amerických kinech uvidí 25. prosince 2014, česká premiéra zatím naplánovaná není, na Slovensku se ale film objeví v únoru 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy