Nejnavštěvovanější filmy roku: Nad českými snímky vede Hollywood, všem vládnou Queen

Kultura Kultura
7. 12. 2018 8:00
Český filmový trh zřejmě zažívá rekordní rok. Jak informují páteční Hospodářské noviny, s takřka matematickou jistotou celkové tržby překročí dvě miliardy korun a dost možná padne i dosavadní rekord v počtu návštěvníků, který je zatím 15,6 milionu diváků z roku 2016. Podívejte se na desítku nejnavštěvovanějších titulů podle údajů Unie filmových distributorů ze začátku prosince. Tabulka nezahrnuje snímky, které měly premiéru vloni.
Jedna z nejzábavnějších scén filmu Úžasňákovi 2. | Video: Entertainment Tonight

10. Úžasňákovi 2

334 tisíc diváků, distribuuje Falcon

K animovaným příběhům rodiny superhrdinů se studio Pixar letos vrátilo po čtrnácti letech. Z pana Úžasňáka se stala hospodyňka pečující o potomky, zatímco jeho žena Elastička byla vybrána miliardářem a jeho sestrou, aby pomohla vrátit superhrdiny zpět z ilegality.

A proměnil se také celek: Úžasňákovi 2 se zabývají dospělejšími tématy jako emancipací, přestože je stále prostor na hravé scény plné gagů. K vrcholům snímku nepochybně patří scéna, v níž rodinný benjamínek Jack-Jack během souboje s mývalem, který se potlouká kolem popelnic za domem, objeví, že má též superschopnosti. Hravá šťouchanice mimina se zvířetem v sobě má anarchistický náboj kreslených grotesek, v nichž se postavičky mohou donekonečna otloukat na tisíc způsobů.

 

Právě se děje

Další zprávy