Zachraňte agenta CIA. Spielberg točí drama ze studené války

mad
8. 6. 2015 13:40
Tom Hanks se objeví v roli brooklynského právníka vyjednávajícího se Sovětským svazem na vrcholu studené války.
První trailer k filmu

Praha - Film Bridge of Spies režiséra Stevena Spielberga je inspirován skutečnými událostmi. Vypráví příběh Jamese Donovana (Tom Hanks), kterého na začátku 60. let CIA nedobrovolně pošle vyjednat se Sověty propuštění zajatého amerického pilota, jehož letadlo bylo sestřeleno při špionáži.

Vyměněn má být za sovětského agenta, americká veřejnost ale tento fakt nepřijímá snadno. Trailer ukazuje v nebezpečí nejen Donovana, ale i jeho rodinu včetně manželky (Amy Ryan).

Při své misi se Donovan dostane i do rozděleného Berlína. Tam se právě nachází v názvu filmu zmíněný "most špiónů", který Spojené státy a Sovětský svaz třikrát využily k vzájemné výměně zadržených osob.

Autory scénáře jsou oscaroví bratři Ethan a Joel Coenové, kteří naposledy napsali válečné drama Nezlomný z minulého roku. Ve vedlejších rolích se objeví Alan Alda nebo Sebastian Koch, který hrál výraznou postavu v české detektivce Ve stínu (2012).

Tom Hanks natočil se Spielbergem už filmy Zachraňte vojína Ryana (1997), Chyť mě, když to dokážeš (2002) a Terminál (2004). Společně se také podíleli na produkci vysokorozpočtových seriálů Bratrstvo neohrožených (2001) a The Pacific (2010). Jejich nejnovější projekt bude ale cílit tam, kam se společně podívali jen s Ryanem - na Oscary.

Česká premiéra filmu je naplánovaná na 22. října.

 

Právě se děje

Další zprávy