Tom Cruise bude jedním z nových Sedmi statečných

Kultura Kultura
23. 5. 2012 14:26
Další v řadě remaků zrenovuje legendární western
Foto: Bontonfilm

Praha - Tom Cruise je v těchto dnech na roztrhání. Nejenže z něj bude zestárlý rocker v Rock of Ages, bývalý vojenský policista v One Shot, nový Van Helsing, nebo dokonce opět Peter „Maverick" Mitchell v druhém dílu Top Gun, zřejmě se pro něj navíc rýsuje úloha drsného pistolníka a to v remaku westernu Johna Sturgese Sedm statečných z roku 1960. Film se podle serveru Variety stále nachází ve fázi hrubých příprav a začátek natáčení nebo psaní scénáře je zatím v nedohlednu. Není ani jasné, kterou postavu by měl Cruise ztělesnit.

Sturgasův film o sedmi ochráncích mexické vesnice před bandou zlotřilého Calvery byl sám remakem snímku japonského režiséra Akira Kurosawy Sedm samurajů z roku 1954. Hlavní postavy v něm ztělesnili Yul Brynner, Brad Dexter, Steve McQueen, Horst Buchholz, Charles Bronson, James Coburn, Robert Vaughn a v záporné roli Calvera Eli Wallach.            

Film byl následován třemi sequely - Návrat sedmi statečných (1966), Pistole sedmi statečných (1969) a Sedm statečných v sedle (1972), ale žádný z nich nebyl natolik populární jako první díl. V letech 1998-2000 běžela na CBS seriálová verze příběhu. Minulý rok se objevila zpráva o možném remaku Sedmi samurajů, ale zatím se další novinky o projektu neobjevily. 




 

Právě se děje

Další zprávy