Ticho a klid v zámořských kinech. Čeká se na Interstellar

jla
3. 11. 2014 9:45
První listopadový víkend žádné výrazně výdělečné filmy nepřinesl. Na prvních příčkách se drží drama Slídil a duchařina Ouija, oba s deseti miliony dolarů.
Jak Gyllenhaal ve filmu Slídil.
Jak Gyllenhaal ve filmu Slídil. | Foto: Nightcrawler

Praha - Ticho před bouří. Tak by se daly nazvat tržby amerických a kanadských kin za první listopadový víkend, kdy nejvíce diváků přišlo na premiérové kriminální drama Slídil a Ouija jediný hororový film uvedený v kinech na svátek zemřelých, americký Halloween.

Celkové tržby v zámoří činí 70 milionů dolarů, což je oproti loňskému podzimu propad téměř o polovinu. Vše se pravděpodobně změní příští víkend, kdy do kin vstoupí divácky nejočekávanější film podzimu Interstellar a disneyovský animák Velká šestka.

Pořadí nejnavštěvovanjších filmů vede jen o několik tisíc dolarů premiérové kriminální drama Slídil režiséra Dana Gilroye. Mladík Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) chce být uznávaným novinářem. Ve světových agenturách však příliš nepochodí, a tak se bez práce, hnán svým zoufalstvím, vydává na vlastní pěst po stopách zločinu a stává investigativním reportérem, který pro atratkivní materiál udělá cokoliv.

Těsně za Slídilem zůstává duchařská seance Oiuja s 10 miliony dolarů na kontě. Klasický příběh o vyvolávaní duchů a otevírání komunikačních kanalů se záhrobím byl jediným hororově laděným snímkem, který letos na Halloween zaznamenal divácký úspěch. 

K desátému výročí od premiéry slavného hororu Saw se tato temná hra vrátila do kin, ze kterých si k nelibosti producentů odnesla jen 650 tisíc dolarů a na nejnavštěvovanější desítku fimů se podívala pouze z dálky.

Tankista Brad Pitt ve filmu Železná srdce je po třetím týdnu stále na třetím místě s 60 miliony dolarů. Slavit však už teď může režisér David Fincher. Jeho drama Zmizelá po měsíci předčilo prozatím Fincherův nejvýdělečnější film Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

První pětici nejnavštěvovanějších filmů uzavírá animák Kniha života s osmi miliony dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy