Kde je Luke Skywalker? Režisér nových Star Wars dráždí fanoušky mlčením

mad
29. 10. 2015 9:00
Režisér filmu Star Wars: Síla se probouzí vysvětlil, proč zatím v trailerech chybí postava Luka Skywalkera. Rozhodl se ho neukázat zcela vědomě a těší se, až fanoušci zjistí důvod. Film má premiéru 17. prosince.
Star Wars: Síla se probouzí
Star Wars: Síla se probouzí | Foto: Lucasfilm

Praha – Režisér J. J. Abrams potvrdil, že vynechání Marka Hamilla (Luke Skywalker) z propagační kampaně ke Star Wars je zcela úmyslné.

Nový trailer k sedmé epizodě Síla se probouzí, který byl zveřejněn 19. října, vyvolal mezi fanoušky mnoho teorií, které se snaží vysvětlit, proč v něm Luke není. Někteří si myslí, že se přidal na temnou stranu Síly a spolupracuje se záporákem Kylem Renem. Jiní spekulovali, že umělá ruka na droidovi R2-D2 patří maskovanému Lukovi, píše deník The Guardian.

Když se režiséra na předávání GLSEN Respect Awards v Los Angeles novináři zeptali, proč Luka neukázal, řekl: „Není to náhoda. Je dobré klást tuto otázku a já se nemůžu dočkat, až zjistíte odpověď.“

Diskuse mezi fanoušky také vyvolala dřívější zpráva o tom, že režiséra velmi zajímá otázka, kdo je Luke Skywalker. Podle prezidentky společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy to byl jeden z důvodů, proč Abrams přijal režijní post, jak informoval The Entertainment Weekly.

Režisér na udílení cen také řekl, že film zatím není hotov. Odhaduje, že se tři až čtyři týdny bude pracovat na tricích. Čeká jej ještě schůzka, na níž bude nahrávat hudbu John Williams.

O předprodej vstupenek je obrovský zájem v zahraničí i Česku. Odhaduje se, že film v tržbách překoná Avatara, který drží titul nejvýdělečnějšího snímku všech dob. Star Wars: Síla se probouzí dorazí do českých kin 17. prosince.

Star Wars: Síla se probouzí trailer | Video: Disney/Falcon
 

Právě se děje

Další zprávy