Hasta la vista, Arnie. Terminátor míří do starého železa, studio už nechce v sérii pokračovat

mad
23. 3. 2017 9:07
Podle zdroje amerického deníku nebude již série Terminátor pokračovat. Studio Paramount údajně odložilo veškeré plány na další filmy, byť měl poslední díl série dobré tržby. Arnold Schwarzenegger si zahrál ve všech pěti dílech série, ačkoli v Terminator Salvation (2009) se jen mihl.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger | Foto: Paramount Pictures

Společnost Paramount, která je vlastníkem práv k filmové sérii Terminátor, se rozhodla s tvorbou dalších dílů nepokračovat, píše deník The New York Daily News.

Všechny práce i plány na dalších snímcích tak byly zastaveny. "Pro Terminátora a Arnolda to znamená konec", řekl nejmenovaný zdroj.

"Studio zcela stáhlo pokračování ze svého rozvrhu, což znamená, že nebude žádná preprodukce ani plány na pokračování. Tvůrcům byly nabídnuty dlouhodobé smlouvy, ale s tímhle je konec."

Terminátor s tváří herce Arnolda Schwarzeneggera naposledy vystoupil ve filmu Terminator: Genisys v roce 2015. Snímek, ve kterém hrála také Emilia Clarke známá z televizního seriálu Hra o trůny, byl v amerických kinech finančním zklamáním, když utržil necelých 90 milionů dolarů. Po světě však pátý díl série nastřádal přes 350 milionů dolarů, připomíná web deníku The Guardian.

Předzvěstí konce série bylo už to, že Paramount minulý rok stáhl plánovaný sequel ze svého letošního programu. "Na film Genisys se pohlíželo jako na vzkříšení franšízy, ale kritici šťastní nebyli a šéfům studia se nějak znelíbil nápad natočit toho víc, přestože měli velké výdělky", dodal zdroj. Studio se k situaci nevyjádřilo.

Schwarzenegger si zahrál ve všech pěti dílech série, ačkoli ve čtvrtém titulu Terminator Salvation (2009) měl jen malé digitální cameo. Za terminátorskou ságu údajně vydělal více než 100 milionů dolarů.

V lednu média informovala o tom, že režisér prvních dvou dílů James Cameron chystá restart universa poté, co v roce 2019 znovu získá částečná práva k sérii. Zatím není jasné, jak rozhodnutí studia Paramount tyto plány ovlivní. Cameron v současnosti točí pokračování Avatara.

 

Právě se děje

Další zprávy