Svět ohrožuje nepovedený Ultron. Avengers se vrací na scénu

jla
17. 9. 2014 16:18
Společnost Disney zveřejnila první synopsi k novým marvelovským Avengerům v režii Josse Whedona. Avengers: Věk Ultrona do kin vtrhne na jaře příštího roku.
Black Widow a spol. opět zasahují.
Black Widow a spol. opět zasahují. | Foto: Falcon

Los Angeles - Už je jasné, kdo a jak bude tentokrát ohrožovat svět v dalších marvelovských Avengerech. Společnost Disney dnes zveřejnila první synopsi filmu Avengeres: Věk Ultrona.

Nejmocnější hrdinové na planetě Zemi budou tentokrát napravovat průšvih Tonyho Starka, Iron Mana (Robert Downey Jr.), který sestavuje robota-mírotvorce Ultrona (James Spader). Když je vše připraveno pro Ultronovo spuštění, něco se ale pokazí.

A tak do hry opět nastoupí spolu s Iron Manem i Kapitán Amerika (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Černá vdova (Scarlett Johansson), Hulk (Mark Ruffalo) i Hawkeye (Jeremy Renner), aby darebného Ultrona zastavili. Neklidné spojenectví a nečekaná akce tak bude dláždit cestu k dalšímu epickému celosvětovému dobordružství.

Staří známí i nováčci

Spolu s Nickem Furrym (Samuel L. Jackson) a agentkou Marií Hill (Cobie Smulders) budou muset překazit robotovy plány na vymýcení lidstva.

Na scéně se objeví i dva supersilní nováčci, Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) a Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson), kteří potkají svého staronového přítele Visiona (Paul Bettany)

První díl Avenegerů měl premiéru v roce 2012  a vydělal přes miliardu liber.

Americká premiéra v dubnu 2015

Třetí pokračování by mohlo být hotové v roce 2018. Robert Downey Jr. předestřel, že by to mohla být jeho poslední účast v roli Tonyho Starka, když momentálně nejsou žádné plány pro Iron Mana 4.

V marvelovských komiksech vytvoří Ultrona Hank Pym (známý i jako Ant-man) jako zdroj ochrany lidstva. Na velkém plátně je však Ultron duchovním dítětem Tonyho Starka, který tak chce mít možnost vzdát se své povinnosti a předat je plně mechanizovanému mírotvorci. 

Starkův výtvor se vymkne kontrole 24. dubna 2015, kdy film Avengers: Věk Ultrona vstoupí do kin. Čeští diváci se na premiéru můžou těšit jen o šest dnů později.

 

Právě se děje

Další zprávy