Svěrák začíná točit: pod vaším dohledem

Irena Hejdová Irena Hejdová
13. 3. 2006 11:00
Praha - S dnešním prvním natáčecím dnem filmu Vratné lahve zprovoznil Jan Svěrák i webkameru ze zákulisí natáčení.

Natáčení Vratných lahví začíná právě dnes a dnes také startuje na webových stránkách filmu webkamera, která bude zájemcům zprostředkovávat dění "na place". Stránky budou  postupně přinášet i portréty různých filmových profesí, rozhovory s tvůrci a další zajímavosti.

Vratné lahve vznikají podle scénáře režisérova otce Zdeňka. Kvůli otcovsko-synovským sporům o podobu scénáře se dlouho zdálo, že film ani nevznikne. Nakonec vznikla nová verze scénáře, se kterou už byl Jan Svěrák spokojenější než s těmi předešlými.

Poslechněte si AUDIO

"Nová verze scénáře se víc točí kolem hlavní postavy a jeho rodiny. Táta zapojil do příběhu osobní zkušenost s podzimem života a teď to funguje - je to osobní, pravdivé a je to smutnoveselé," charakterizuje režisér obnovený projekt filmu Vratné lahve.

Více o Vratných lahvích ZDE.

Zdeněk Svěrák
Zdeněk Svěrák | Foto: Česká televize

Hrdinou příběhu je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. Hlavní roli si tradičně "zabral" sám Zdeněk Svěrák, jeho manželku bude hrát Daniela Kolářová. Dále se ve filmu objeví Tatiana Vilhelmová, Jiří Macháček, Pavel Landovský či Nela Boudová.

Natáčení bude probíhat do května; premiéra je však naplánována až na 8. března 2007. Distributorem filmu je společnost Falcon, práva na televizní uvedení již zakoupila TV Nova.

 

Právě se děje

Další zprávy