Svalnatý Charlie Sheen se vrátil jako vtipný Rambo

Michal Šobr
17. 6. 2011 11:09
17.6. - Na DVD vycházejí další Žhavé výstřely
Foto: Aktuálně.cz

DVD - Tajné mise na záchranu amerických vojáků zajatých během operace Pouštní bouře kolabují. Je třeba dostat hochy zpátky domů a neutrpět další blamáž! Je třeba povolat Toppera Harleye, neboť lepšího na ostrou fušku v nepřátelském terénu neseženete.

Není ale snadné ho najít, protože dobří muži se těžko hledají. Topper se po citovém fiasku s Ramadou uchýlil do buddhistického kláštera, kde si občas odskočí do místní arény, aby ukojil svoji stále živou touhu vítězit a zabíjet. Jeho válka ale skončila. A plukovník Walters alias Trautman alias Richard Crenna - který velkoryse paroduje sebe samého z filmu Rambo III -  ví, že musí odjet, nechat se zajmout, okusit mučení ve stylu Bez bolesti není slasti, a s důvěrou čekat, že ho T. H. přijede zachránit.

A taky že ano. První na koho Topper na nepřátelském území narazí je Ramada, která si ze všech džunglí na celém světě vybrala právě tuhle; evidentně proto, že tu vězní jejího manžela Dextera, což superhrdinovi udělá další díru do hlavy, protože o něm dosud neměl ani tušení. Navíc je s Dexterem problém spočívající v tom, že se téměř nemůže hýbat, protože mu svázali tkaničky a hraje ho Rowan Atkinson.

Chlapácký Topper s duší dítěte ušlechtile zacouvá, neboť ví, že Ramada patří Dexterovi a taky ví, co by spolu intenzivně dělali, kdyby někde zůstali chvíli sami. A pak už stačí jen odhalit krysu v týmu, která zradila nejlepší zemi na světě, vymyslet pro Dextera scénu na hraně útesu a o finální polibek se nemusíte obávat.

 
Foto: Aktuálně.cz
 
Foto: Aktuálně.cz

Režisér a scenárista Jim Abrahams necítí potřebu držet se Hérakleitových pouček neboť do jedné (parodické) řeky vstupuje často a rád. Cítí se v ní jako ryba ve vodě a láká všechny, kteří mají odkoukáno - a mohou tudíž ocenit gejzír citací, odkazů, vypůjčených hlášek, gagů a point - aby tam skočili za ním.

Zatímco v „jedničce" byl parodován především Top Gun, nabízí dvojka daleko širší rejstřík (zejména akčních) titulů, jimž nepochybně vévodí Rambo. Ale svůj zřetelný otisk tu zanechaly třeba i Hvězdné války, Casablanca, Kmotr či Terminátor.

Se Žhavými výstřely 2, jejichž neutavitelný drive válcuje i velmi slušnou „jedničku", znovu přicházejí zlatá léta Charlieho Sheena, který se tehdy hodně kamarádil s činkami a dostal téměř do stalloneovské figury. 

Vracejí se také  zlatá léta inteligentní, originální a vtipné filmové parodie, která s laxativní přismrádlostí brutálně nekuchá klasické předlohy, ale vzdává jim v rámci žánru hold, protože je vlastně máme všichni rádi.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
                                                                                         


 

 

Právě se děje

Další zprávy