Superman vyletěl na červnový rekord. Má 125 milionů

Kultura Kultura
17. 6. 2013 8:54
Muž z oceli a Apokalypsa v Hollywoodu bodovali o víkendu v amerických kinech
Foto: Warner Bros.

Praha - Američtí fanoušci komiksů mohou opět zvolat: „Je to pták? Je to letadlo? Ne, je to Superman!"  Režisér Zack Snyder vrátil filmem Muž z oceli na plátno jednoho z původních superhrdinů a zabodoval s ním natolik, že během své páteční premiéry vydělal 44 miliónů dolarů a získal tak nový rekord mezi červnovými novinkami všech dob. Za celý víkend získal 125,08 miliónů, což ale nestačí na deset nejlepších startů historie.

Podívejte se, kdo o prvním víkendu vydělal za oceánem nejvíc:

Krátce před zkázou planety Krypton dokázal vědec Jor-El (Russell Crowe) zachránit genetický kodex svých lidí a poslal jej do vesmíru na lodi se svým právě narozeným synem a dostal jej tak z rukou radikálního generála Zoda (Michael Shannon). Během 33 let vyroste na Zemi z malého Kryptoňana Clark Kent (Henry Cavill). Při pátrání po svém původu narazí na starou vesmírnou loď, kde se střetne s novinářkou z novin Daily Planet jménem Lois Lane (Amy Adams). Na Zem vzápětí dorazí Zod a požaduje vydání „jednoho ze svých občanů".

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Druhé místo připadlo komedii Apokalypsa v Hollywoodu režisérů Setha Rogena a Evana Goldberga. Samotná režisérská dvojice, stejně jako celá řada dalších celebrit ( Emma Watson, James Franco, Craig Robinson, Channing Tatum) prožívají v ději postupný konec světa. Do horoucích pekel si mohou vzít 32,80 miliónů dolarů.

Silně si nadále vedou i Podfukáři od Louise Leterriera. Zvláštní kouzelníci Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Dave Franco a Woody Harrelson nechali úspěšně zmizet 80 miliónů.

Svá přední místa již definitivně ztrácí Rychle a zběsile 6 režiséra Justina Lina. Vin Diesel je na bleskovém útěku s 219,57 milióny v kapse.       

Hororová Očista od Jamese DeMonacoa ještě stále oslovuje (i když zmenšené) publikum svou představou každoročně vyhlašovaného dvanáctihodinového období bez práva. Natolik, že za ni utratili 51, 84 miliónů dolarů.

Muž z oceli vstoupí do českých kin 20. června, Apokalypsa v Hollywoodu 10. října.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kam do kina?

 

Právě se děje

Další zprávy