Střelba z raketometu na Palachově náměstí. Netflix vydal trailer z Gray Mana

Kultura Kultura
24. 5. 2022 16:01
Videotéka Netflix v úterý zveřejnila první trailer z velkorozpočtového akčního filmu The Gray Man, jehož podstatná část se natáčela v Česku. Ve videu je vidět, jak se hrdina se zkrvavenou tváří hraný Ryanem Goslingem účastní přestřelky na pražském náměstí Jana Palacha, která vrcholí zásahem z raketometu.
Film The Gray Man bude na Netflixu od 22. července. | Video: Netflix

V další scéně ozbrojenci střelbou z kulometu vysklí tramvaj číslo 11 mířící do Vozovny Bohnice. Ještě jiná akční scéna se odehrává před obchodním domem Palladium na náměstí Republiky.

Film, v němž dále účinkují Chris Evans, Ana de Armasová, Regé-Jean Page nebo Wagner Moura, bude na Netflixu od 22. července. S rozpočtem okolo 200 milionů dolarů, v přepočtu 4,6 miliardy korun, je to historicky nejdražší dílo této společnosti. Vzniklo adaptací stejnojmenného knižního bestselleru Marka Greaneyho z roku 2009.

The Gray Man vypráví o agentovi CIA, který byl naverbován z vězení a stal se špičkovým zabijákem. Teď se ale karta obrátila a hrdinu hraného Ryanem Goslingem po světě pronásleduje jiný agent v podání Chrise Evanse.

Štáb vloni v létě natáčel na pražském náměstí Republiky, Dvořákově nábřeží nebo v ulici Dukelských hrdinů. Po silnici se proháněli kameramani, vzduchem létala hořící policejní auta a herci stříleli ze samopalů. Později štáb postavil plot u Národního muzea, na místě točil také z dronu. Kvůli filmařům byla uzavřena část dopravy okolo Čechova mostu, Rudolfina či Pařížské ulice. Tramvaje ani autobusy nejezdily kolem právnické fakulty.

Kulisy, jež vyrostly před pražským Rudolfinem, se zalíbily pirátskému primátorovi Prahy Zdeňku Hřibovi. "Jsem z nich opravdu nadšený. Zjišťujeme, jestli by nebylo možné ponechat je na místě alespoň ještě chvíli i po natáčení filmu jako zpestření před plánovanou rekonstrukcí celého prostoru," napsal na Facebook.

 

Právě se děje

Další zprávy