Streepová si zahraje v ABBA muzikálu

mor
11. 1. 2007 15:24
Los Angeles - ABBA, přesněji adaptace muzikálového představení pojmenovaného po hitu Mamma Mia, se dočká zfilmování díky pomoci Toma Hankse.
Foto: Aktuálně.cz

Příběh muzikálu uvedeného původně v Londýně a poté na Brodwayi vypráví příběh nevěsty Sophie vychovávané na jednom řeckém ostrově svou matkou - dříve rebelkou -, která s úspěchem tají identitu biologického otce své dcery.

V úvahu přitom přicházejí tři muži. Všichni se také objeví na Sophiině svatbě a ona neví, kterého z nich oslovit v tento pro ni významný den.

Maryl Streepová dnes potvrdila, že ve filmovém zpracování muzikálu bude hrát právě svobodnou matku-rebelku.

Příběh s klasickou zápletkou v muzikálu Mamma Mia! režisérky Phyllidy Lloyd doprovází dvaadvacet písní švédské kapely, včetně Dancing Queen, Take a Chance on Me a příznačně i The Winner Takes It All. Podle posledních informací bude hrán na různých scénách až do roku 2008.

Muzikál Mamma Mia! měl premiéru v Londýně.
Muzikál Mamma Mia! měl premiéru v Londýně. | Foto: Aktuálně.cz

Od uvedení na prkna v roce 1999 dosud muzikál Mamma Mia! vidělo přes 20 milionů diváků, zavítal do 130 zemí světa a dohromady vydělal přes 160 milionů dolarů. Produkční firma Toma Hankse cítí šanci.

V těchto dnech probíhá vyjednávání o podobě a obsazení dalších rolí filmu, kterého se účastní i Phyllida Lloyd, pro niž by adaptace jejího díla znamenala filmový debut.

Producentský tým netvoří pouze Hanks a jeho žena Rita Wilson. Dohlížet na dílko budou i mužští členové ABBA, autoři hudby Benny Anersson a Bjorn Ulaeus. O scénář k filmu i muzikálu se postarala Catherine Johnson.

Po nedávno vydané kompilaci největších hitů Number Ones a zprávě o stavbě velkého ABBA muzea v centru Stockholmu by tak pro švédskou kapelu, která je oficiálně mrtvá (nevystupuje od roku 1982), mohl připravovaný film znamenat další pomník. Natáčet se začne ve Velké Británii a Řecku ještě letos.

 

Právě se děje

Další zprávy