Marvel prodá i mluvící strom. Strážci galaxie mají rekord

Kultura Kultura
4. 8. 2014 12:04
Komiksový blockbuster Strážci galaxie ukořistil v amerických kinech téměř sto milionů za první víkend, což je zdaleka nejlepší srpnová premiéra v historii.
Strážci galaxie.
Strážci galaxie. | Foto: Falcon

Praha - Dalo se to očekávat a stalo se. Strážci galaxie utržili srpnový rekord, když hladce překonali necelých 70 milionů Bourneova ultimáta, což nebyla pro novou marvelovku nijak nedostižná meta.

Tržby Strážců galaxie se za první víkend nakonec zastavily těsně pod trojcifernou milionovou sumou. 94 jen z USA je ale nepochybně dostačující číslo, které dokazuje, že komiksový gigant už prodá opravdu cokoliv. Včetně komiksu, který skoro nikdo ve světě nezdá.

Druhá je Lucy Luca Bessona s neodolatelně inteligentní kráskou Scarlett Johansson. 18 milionů a celkem 80 na kontě dostává snímek do výdělečné fáze už druhý víkend po premiéře.

Na třetím místě otvírá životopis Jamese Browna Get On Up s 15 miliony. Na svědomí ho má režisér Tate Taylor, známý dramatem Černobílý svět.

Neudělat ostudu se pokouší i Hercules s The Rockem, jeho deset milionů druhý víkend ale žádný zázrak neznačí. Snímek má zatím z celého světa něco přes sto milionů, což byl i rozpočet, na výdělek si tedy produkce musí ještě pár týdnů počkat.

Podobné problémy nemusí řešit Úsvit planety opic. Čtvrtý týden už si sice reboot slavné série připsal jen 9 milionů, celkem už má ale na kontě 450 milionů.

 

Právě se děje

Další zprávy