Steven Spielberg začal natáčet thriller s Tomem Hanksem

Kultura Kultura
7. 10. 2014 16:21
Režisér Steven Spielberg zahájil natáčení zatím oficiálně nepojmenovaného thrilleru z období studené války. Scénář napsali bratři Coenové.
Prezidenta Lincolna ztvárnil Daniel Day-Lewis
Prezidenta Lincolna ztvárnil Daniel Day-Lewis | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Studia DreamWorks a Disney oznámily natáčení nového filmu Stevena Spielberga. Dosud nepojmenovaný film se bude odehrávat v době studené války a v hlavní roli se objeví Tom Hanks, který s režisérem spolupracoval už na filmech Zachraňte vojína Ryana (1998) nebo Chyť mě, když to dokážeš (2002) a Terminál (2004).

Špionážní thriller bude podle skutečných událostí vyprávět o právníku Jamesi Donovanovi, kterého CIA vyšle na velmi obtížnou misi. Jeho úkolem totiž bude vyjednat propuštění zajatého amerického pilota, kterého drží Sovětský svaz. Ve vedlejších rolích se objeví Mark Rylance (Anonym), Amy Ryan (Plán útěku) nebo Alan Alda (seriál M.A.S.H.).

Natáčet se bude v New Yorku a Berlíně. Scénář napsali bratři Coenovi, jejichž scenáristická filmografie zahrnuje dnes již kultovní filmy jako Big Lebowski (1998) nebo oceňované drama Tahle země není pro starý (2007), které získalo čtyři Oscary včetně sošky za Nejlepší film a Nejlepší adaptovaný scénář. Premiéra filmu je naplánována na 15. října 2015.

Naposledy jsme Spielbergův film v českých kinech mohli vidět v lednu 2013, kdy mělo premiéru životopisné drama Lincoln, které se zaměřilo na poslední čtyři měsíce amerického prezidenta Abrahama Lincolna a jeho snahy zrušit otroctví. Film získal dva Oscary a jeden Zlatý glóbus. Celosvětově Lincoln utržil 275 milionů dolarů, rozpočet činil 65 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy