Stark se ve třetím Iron Manovi probírá z Avengers

Kultura Kultura
24. 1. 2013 15:57
Hlavního hrdinu poznamenala předchozí dobrodružství, Mandarin je silný
Robert Downey Jr. ve třetím Iron Manovi
Robert Downey Jr. ve třetím Iron Manovi | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Tony Stark ve třetím Iron Manovi prošel další z mnoha proměn. Robert Downey Jr. si ve třetím pokračování filmově-komiksové série zahrál muže, jehož dosavadní dobrodružství hluboce poznamenala.

„Velká část příběhu Iron Man 3 je ovlivněna Tonyho zážitky z Avengers. Je to téměř jako posttraumatický stav. Po událostech, které zažil v Avengers sestoupil do své dílny a pokračoval v sestavování vylepšených verzí svých obleků. Navrhne například oblek, jenž se na něj kdekoliv a kdykoliv v několika kusech spustí a ochrání ho. Tak si začne uvědomovat, že je to v podstatě proto, že už nechce být mimo oblek. Viděl příliš věcí, poznal hodně mstitelů a ví, že existuje dost lidí mnohem mocnějších než on," přiblížil Kevin Faige, producent z Marvel Studios.

Foto: Aktuálně.cz

Nový Iron Man také, jak už je nějakou dobu známé, přivede na scénu jednoho ze Starkových největších komiksových nepřátel - Mandarina, v podání Bena Kingsleyho.

„Vycítili jsme možnost prozkoumat Mandarina tak, jak to ještě nikdo neudělal. Ale přímo v komiksových příbězích jsme nenašli nic, co by nám vyhovovalo, tak jsme, což nám spousta fanoušků vytkne, přistoupili k vlastní fabulaci. Mandarín je neúprosný, je to nonstop hrozba. A v teaseru jste viděli, že poslal dům Tonyho Starka do moře. Tenhle chlápek si nedělá legraci," vysvětluje Faige.

V souvislosti se třetím Iron Manem se objevily i spekulace, zda diváky sledování podobných filmů neomrzí a zájem o ně neopadne, ačkoliv miliardy dolarů, které vydělaly loňské trháky Avengers i Temný rytíř povstal naznačují spíše opak. 

„Postavy jako James Bond a Batman se vyvíjejí, myslím, že Tony je jedním z těchto charakterů. Nedívám se příliš daleko - jen za Iron Mana 3, k Avengers 2 a pak se uvidí, kam se vydáme. Ale myslím, že máme více příběhů Tonyho Starka k vyprávění a vystačí to ještě aspoň na jeden, dva filmy," uzavírá Faige.

Iron Man se v kinech objeví 3. května 2013. Kromě Roberta Downeyho Jr., Bena Kingsleyho a Gwyneth Paltrow se v něm představí i Rebeca Hall, Guy Pearce, Stephanie Szostak, James Badge Dále nebo Jon Favreau.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy