Star Wars: Síla se probouzí a Han Solo se Žvejkem jsou zpět!

Marie Dostálová
17. 4. 2015 19:15
Podívejte se na druhou ukázku z Hvězdných válek s podtitulem Síla se probouzí. Do kin snímek dorazí v prosinci.
Podívejte se na druhou ukázku z nových Hvězdných válek

Praha – V kalifornském Anaheimu probíhá čtyřdenní setkání fanoušků Star Wars, na kterém včera režisér J. J. Abrams odhalil napjatě očekávaný teaser trailer k nové epizodě Hvězdných válek.

Diskusního panelu s tvůrci a herci napříč ságou se zúčastnily tisíce lidí. Na pódium se také dokutálel zcela funkční droid BB-8 a šťouchnul do R2-D2, což režisér okomentoval slovy, že mezi droidy je asi rivalita. Poté vysvětloval, že pro herce bylo lepší, když byl na place droid přítomen, než kdyby byl přidán trikově až v postprodukci. Druhý teaser trailer však opět dokázal, že se fanoušci můžou těšit na vynikající vizuální efekty.

Foto: Lucasfilm

Dvouminutová ukázka má během 24 hodin přes 18 milionů zhlédnutí na Youtube. Fanoušci i média rozebírají záběr po záběru a řeší každý detail. Trailer začíná záběrem na monstrózní sestřelený křižník Impéria zabořený do písku. Ukázka nabízí minimum dialogů, představuje spíš akční scény, které doprovází známé melodie od J. Williamse, jenž bude skládat hudbu i pro tuto epizodu.

V traileru se objevuje záhadný stormtrooper v tmavém chromovaném brnění s černým pláštěm, více prostoru dostávají herci Daisy Ridley (Rey) a John Boyega (Finn), kteří na písečné planetě Jakku prchají před imperiálním TIE Fighterem.

Poprvé také slyšíme hlas Marka Hamilla (Luke Skywalker), který promlouvá o Síle ve své rodině. Monolog zazněl již v Epizodě VI - Návrat Jediho. Následují záběry na zničenou helmu Dartha Vadera a dle spekulací předávku ztraceného Lukeova světelného meče princezně Leie, kterou hraje Carrie Fisher.

Foto: Lucasfilm

Záporák jménem Kylo Ren (Adam Driver) se opět ohání světelným mečem s třemi čepelemi paprsků, který se vyskytl již v prvním teaseru a stal se terčem mnoha internetových vtipů. Objevuje se také armáda stormtrooperů s lehce pozměněným brněním, která stojí před tajemnou postavou v černém, jež stojí na pódiu s novým logem Impéria. To se od původního mírně liší.

Video končí záběrem na loď Millennium Falcon, v níž Han Solo (Harrison Ford) prohlásí "Žvejku, jsme doma", na což jeho chlupatý, věrný druh reaguje svým typickým zabručením. Soudě podle řady reakcí na internetu, nezůstalo jedno oko suché.

Star Wars: Síla se probouzí dorazí do českých kin 17. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy