Příští Hvězdné války využijí dříve natočené záběry, vrátí se Lando i princezna Leia

Reuters Reuters
28. 7. 2018 13:08
"Nenašli jsme způsob, jak bez princezny Leiy uspokojivě završit ságu rodu Skywalkerů," vysvětluje režisér J. J. Abrams, proč v deváté epizodě Hvězdných válek využije dříve natočené záběry s herečkou Carrie Fisherovou.
Carrie Fisherová princeznu Leiu naposledy ztvárnila v osmé epizodě Poslední z Jediů.
Carrie Fisherová princeznu Leiu naposledy ztvárnila v osmé epizodě Poslední z Jediů. | Foto: Lucasfilm

Americká herečka Carrie Fisherová bude účinkovat také v příštím dílu filmových Hvězdných válek. Autoři použijí dosud neviděné záběry, které Fisherová stihla natočit před svou smrtí. Včera to oznámila Walt Disney Company.

Ve filmu se znovu objeví i Mark Hamill, představitel rytíře Jedi Lukea Skywalkera, který v zatím posledním dílu Star Wars: Poslední z Jediů podle interpretace některých diváků zemřel.

Natáčení v pořadí deváté epizody Hvězdných válek začne v Londýně příští středu 1. srpna.

Fisherová, která v sáze Star Wars hrála princeznu Leiu, nečekaně zemřela v prosinci 2016 ve věku šedesáti let na infarkt. Stalo se tak právě ve chvíli, kdy se vrátila na výsluní díky nové trilogii Hvězdných válek. Ta Fisherovou opět spojila s někdejšími přáteli, herci Markem Hamillem a Harrisonem Fordem - všichni tři společně účinkovali v sedmé epizodě nazvané Star Wars: Síla se probouzí.

Fisherová stihla ještě natočit své scény do osmé epizody Poslední z Jediů a její postava Leia měla podle původních plánů hrát ústřední roli v chystaném devátém dílu sci-fi ságy.

"Zoufale jsme Carrie Fisherovou milovali," vysvětluje režisér sedmé a také nyní chystané deváté epizody J. J. Abrams.

"Nenašli jsme způsob, jak bez ní uspokojivě završit ságu rodu Skywalkerů. Nemohli jsme Leiu svěřit jiné herečce, ani ji digitálně vytvořit pomocí počítačových triků. S podporou a posvěcením její dcery Billie jsme proto našli způsob, jak v Epizodě IX uctít Carriein odkaz a její postavu Leiu. Použijeme dosud neviděné záběry, které jsme natočili ještě při výrobě Epizody VII," dodává Abrams.

Disney přitom po úmrtí Fisherové původně avizoval, že scénář deváté epizody přepracuje.

V chystané Epizodě IX si dále roli vesmírného ničemy Landa Calrissiana zopakuje Billy Dee Williams. Ten účinkoval ve Star Wars: Epizodě V - Impérium vrací úder z roku 1980 a také v o tři roky mladší Epizodě VI - Návratu Jediho.

Kromě toho se v Epizodě IX Hvězdných válek znovu objeví Daisy Ridleyová jako hrdinka Rey, Adam Driver jako Kylo Ren, John Boyega coby Finn, Lupita Nyong'o jako Maz Kanata a Kelly Marie Tranová v roli Rose Tico.

Epizodu IX, která zatím nemá podtitul, by světová kina měla začít promítat v prosinci 2019.

Společnosti Disney a Lucasfilmy loni oznámily, že datum premiéry Epizody IX odsouvají o půl roku právě na prosinec 2019. Zpráva souvisela s výměnou na postu režiséra, kdy původně angažovaného Colina Trevorrowa nahradil J. J. Abrams.

Sága Hvězdných válek patří k nejcennějším značkám filmového průmyslu. Sedmá epizoda nazvaná Síla se probouzí celosvětově utržila přes 2 miliardy dolarů, osmá epizoda Poslední z Jediů pak 1,3 miliardy.

Další díl Star Wars o zrodu pašeráka Hana Sola je přiměřeně vtipný a akční, ale znovu jít na tento film mě neláká, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy