Star Wars: Epizodu VII natočí režisér Star Treku

Kultura Kultura
25. 1. 2013 16:55
J.J. Abrams ukončil spekulace kolem pokračování Hvězdných válek
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Tříměsíční spekulace kolem režiséra sedmé epizody ságy Star Wars jsou zřejmě u konce. Podle zasvěceného zdroje se filmu plánovaného na rok 2015 ujme šestačtyřicetiletý J.J. Abrams, který již ve stejné úloze přivádí na svět snímky z „konkurenční" sci-fi řady - Star Trek.

J.J. Abrams už má za sebou také Mission Imposible III nebo mysterioznímu sci-fi thriller Super 8. On sám přitom nedávno spekulaci popřel a prohlásil, že i jako velký fanoušek fenoménu Hvězdných válek se raději podívá na konečný produkt jako regulérní návštěvník kina.

Foto: Aktuálně.cz

Abrams tak naváže na stvořitele celé série George Lucase, Irvina Kershnera a Richarda Marquanda. Studio Disney již dříve oznámilo, že chystá sedmý díl Hvězdných válek, který by měl jít do kin v roce 2015. Studio koupilo společnost Lucasfilm režiséra George Lucase, který Hvězdné války vytvořil, loni v říjnu za čtyři miliardy dolarů (76 miliard korun).

Scénář k další kapitole historie rytířů Jedi napíše držitel Oscara Michael Arndt (Malá Miss Sunshine, Toy story 3: Příběh hraček).

Podle filmového portálu The Wrap se jako o režisérovi pokračování Star Trek uvažovalo i o Benu Affleckovi, jehož thriller Argo nyní patří k oscarovým favoritům.

Adam Frazier z webové sci-fi publikace GeeksofDoom.com řekl, že Abrams by měl být s to natočit Hvězdné války, které budou originální a současně uspokojí skalní fanoušky. "Podařilo se mu oživit sérii Star Trek, která skomírala. Jestli je někdo schopen udělat to samé s Hvězdnými válkami, tak je to on," dodal Frazier.

Abramsův nejnovější snímek, Star Trek: Do temnoty, vstupuje do českých kin 6. června 2013.    

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy