Star Wars: Epizoda VIII se blíží. Režisér Rian Johnson už sedí ve střižně

mad
17. 8. 2016 16:48
Režisér Rian Johnson začal stříhat Epizodu VIII. Dějově naváže přímo na předchozí díl s podtitulem Síla se probouzí. Skladatel John Williams oznámil, že začne v nejbližší době pracovat na hudebním doprovodu. Do kin snímek dorazí v prosinci 2017.
Star Wars: Síla se probouzí.
Star Wars: Síla se probouzí. | Foto: Disney

Režisér filmu Star Wars: Epizoda VIII oznámil na svém Instagramu, že začíná natočený materiál stříhat. Fotografii s monitory, na nichž je nápis „Picture start“, doprovodil komentářem „Day one!“ neboli „Den první“.

Příspěvek nadšeně komentují fanoušci, kteří přejí režisérovi, ať jej provází Síla. Někteří se ptají, zda by jim nemohl sdělit podtitul filmu. Střihačem filmu je Bob Ducsay, který sestřihal například Godzillu (2014) nebo Želvy Ninja 2 (2016).

Natáčení skončilo letos koncem července, premiéra je v plánu v prosinci 2017. Kdy bude první sestřih hotov, není známo. První ukázka by mohla být hotová během následujících měsíců, píše web Bustle.

Stránka Massline přinesla informaci, že skladatel John Williams začne pracovat na hudbě v nejbližších týdnech. Oznámil to na koncertu v Bostonu.

Williams je skladatelem celé ságy Star Wars. Nominace na Oscara získal za Epizody IV, V, VI a VII, sošku vyhrál za Epizodu IV a v roce 1978 si za tentýž díl odnesl Zlatý glóbus.

O příběhu osmého dílu nejsou zatím bližší informace, dějově naváže přímo na předchozí díl s podtitulem Síla se probouzí, kdy Rey (Daisy Ridley) vyhledala Luka Skywalkera (Mark Hamill), který se odebral do ústraní.

Day one!

Fotka zveřejněná uživatelem Rian Johnson (@riancjohnson),

 

Právě se děje

Další zprávy