Star Wars #dayone. Epizoda VII začala vznikat v Londýně

ČTK Kultura ČTK, Kultura
16. 5. 2014 20:10
Pískem zavátá klapka, kterou zveřejnila společnost Bad Robot je pro fanoušky Star Wars jasným odkazem na na pouštní planetu Tatooine z prvního filmu ságy Impérium vrací úder.
Star Wars: #dayone.
Star Wars: #dayone. | Foto: Bad Robot

Londýn -Už je to jistota. Fanoušci Star Wars se dočkají Epizody VII, která začala vznikat v londýnských Pinewood Studios. Prostřednictvím Twitteru to oznámila americká produkční společnost Bad Robot, která to učinila s trošku tajemným obrázkem klapky s nánosem písku s hastagem "#dayone" (první den). Žádné další podrobnosti k tomu neuvedla.

Písek je podle fajnšmekrů Hvězdných válek odkazem na pouštní planetu Tatooine, která se objevuje od prvního filmu z roku 1977, kromě dílu Impérium vrací úder.

R2-D2
R2-D2 | Foto: Aktuálně.cz

Tvůrci filmu koncem dubna zveřejnili herecké obsazení snímku. Na plátna kin se vrátí hvězdy předchozích dílů Harrison Ford, Carrie Fisher a Mark Hamill. Film, jehož režie se ujal J.J. Abrams, premiéru by měl mít film 18. prosince příštího roku. Děj se prý bude odehrávat zhruba 30 let po událostech filmu Epizoda VI: Návrat Jediho z roku 1983.

Ford, Fisherová a Hamill pravděpodobně ztvární postavy, které si zahráli už v dřívějších dílech série, tedy Hana Sola, princeznu Leiu a Luka Skywalkera. Mimo nich na své předchozí role navážou také Peter Mayhew coby chlupatý přítel Hana Sola Žvejkal (Chewbacca) a Anthony Daniels s Kennym Bakerem jako nerozluční roboti C-3PO a R2-D2.

Luke Skywalker (Mark Hamill), princezna Leia (Carrie Fisher) a Han Solo (Harrison Ford) se objeví i v nové Epizodě VII Hvězdných válek.
Luke Skywalker (Mark Hamill), princezna Leia (Carrie Fisher) a Han Solo (Harrison Ford) se objeví i v nové Epizodě VII Hvězdných válek. | Foto: Disney

Novými tvářemi budou herci Andy Serkis, známý ztvárněním postavy hobita Gluma v trilogiích Pán prstenů a Hobit, Oscar Isaac, který se nedávno proslavil hlavní rolí ve filmu V nitru Llewyna Davise, a dokonce i slavný bergmanovský herec Max von Sydow. Potvrdily se také spekulace, že hlavní zápornou roli na sebe vezme americký herec Adam Driver. Dalšími mladými talenty, které se ve filmu objeví v zatím neodtajněných rolích, budou Domhnall Gleeson, John Boyega a Daisy Ridley.

Producentem filmu je společnost Disney, která v roce 2012 koupila firmu Lucasfilm vlastnící autorská práva na Star Wars. Zaplatila za ni více než čtyři miliardy dolarů (asi 80 miliard korun). Oznámila přitom, že se chystá natočit další tři filmy této populární sci-fi série.

Nová série Star Wars disponuje rozpočtem kolem 200 milionů dolarů na jeden díl, což je přesně v intencích nejnovějších blockbusterů jako Amazing Spider-Man 2 a o něco méně než mohli využít tvůrci prvních Avengers. Je samozřejmé, že se předpokládá příjem na hranici miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy