Star Trek ve druhém traileru připomíná Muže z oceli

Kultura Kultura
19. 12. 2012 14:05
Nakonec zabiješ sebe se všemi, kterým velíš, řekne kapitán Kirk
Benedict Cumberbatch v kapitánském křesle
Benedict Cumberbatch v kapitánském křesle | Foto: Aktuálně.cz

Praha -  Star Trek: Do temnoty (Star Trek Into Darkness), dvanáctý film z vesmíru slavné sci-fi série a druhý režírovaný J. J. Abramsem, má v krátké době druhý trailer.

Pokud první teaser připomínal dramatickým projevem hlavního padoucha trailer na Iron Mana 3, druhé video jako by zprvu chtělo napodobovat dva tklivé monology ze začátku propagace Muže z oceli (Man of Steel), chystaného rebootu Supermana. Poselství je v tomto případě věnováno kapitánu Kirkovi od jeho předchůdce, Christophera Pikea v podání Bruce Greenwooda, tedy opět toho nejbližšího k otcovské postavě hlavního hrdiny.

Simon Pegg jako Scotty
Simon Pegg jako Scotty | Foto: Aktuálně.cz

„Myslíš si, že nemůžeš udělat chybu. Ale nakonec přijde chvíle, kdy si uvědomíš, že jsi se mýlil a zabiješ sebe se všemi, kterým velíš," říká zkušený kapitán Hvězdné flotily. Zlovolný hlas Benedicta Cumberbatche pak uvede na scénu drastickou akci ve vesmíru, na palubě Enterprise i na Zemi.

V mezidobí tvůrci filmu prozradili, že Cumberbatchova postava se jmenuje John Harrison, což je jméno fanouškům zatím neznámé. Samotný herec popisuje padoucha jako „psychologického teroristu".

„Je pozoruhodně racionální a brilantní v podlosti. Část zábavy s ním spočívá v tom, že to není jen vzteklý šílenec. Je to někdo, s kým si můžete promluvit a nechat se jím svést," dodává Cumberbatch.

Třicetiletá herečka Alice Eve (Havran, Muži v černém 3) představuje Carol Marcus, Kirkovu lásku. Ta se objevila ve filmu Star Trek II: Khanův hněv, kde jí hrála Bibi Besch.           

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy