Star Trek míří do temnoty v prvním traileru

Kultura Kultura
6. 12. 2012 22:56
Padouch v podání Benedicta Cumberbatche promluvil a slíbil pomstu
Benedict Cumberbatch v kapitánském křesle
Benedict Cumberbatch v kapitánském křesle | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Dvanáctý film ze světa Star Treku a druhý v režii J.J. Abramse se nedávno dočkal stručné synopse děje a nyní uvidí trekkies konečně také první záběry akce. Chystané dobrodružství kapitána Kirka a jeho posádky se bude jmenovat Star Trek: Do temnoty (Star Trek: Into Darkness) a nemůže se prezentovat lépe než dramatickým projevem hlavního padoucha. Postava Benedicta Cumberbatche, excentrického televizního Sherlocka, slibuje zničit utopii Země třiadvacátého století.

„Ty si myslíš, že tvůj svět je bezpečný? To je iluze. Utěšující lež, která tě má ochránit. Užij si pár posledních chvil míru. Protože já jsem se vrátil, abych naplnil svou pomstu!"

Uhura
Uhura | Foto: Aktuálně.cz

Samotná identita Cumberbatchova záporáka je ovšem nejasná. V minulém filmu zkázu šířil romulanský cestovatel časem jménem Nero, který vytvořil novou časovou linii a zničil planetu Vulkán. Nyní by však podle některých náznaků z rozhovorů mělo jít o konfrontaci s postavou známou z původního seriálu. Jedním z nejikoničtějších padouchů Star Treku je Khan Noonien Singh, genetický upravený vojevůdce stvořený v době tzv. eugenických válek. Jeho postava se proslavila jednou seriálovou epizodou a druhým startreckým filmem (Star Trek II: Khanův hněv). Na druhou stranu, Cumberbatch se příliš nepodobá jeho představiteli, mexickému herci Ricardu Montalbánovi.

Dalším fanouškovským tipem je Gary Mitchell, přítel kapitána Kirka z druhé pilotní epizody seriálu, který musel být zabit poté, co se z něj stal nezvladatelný agresor disponující parapsychickými schopnostmi. Problém jeho postavy spočívá v prostém faktu, že podle doprovodných komiksů je mrtvá i v této časové linii. Samozřejmě, to ve space opeře sotva kdy někoho zastaví.

Simon Pegg jako Scotty
Simon Pegg jako Scotty | Foto: Aktuálně.cz

Někdy je jako kandidát na padoucha zmiňován Garth z Izaru, kapitán Hvězdné flotily, který se po ošetření mimozemšťany naučil měnit podobu, ale díky duševním potížím byl nebezpečný svému okolí a rád se prohlašoval pánem celého vesmíru.

Devítiminutové preview z filmu bude promítáno před projekcemi Hobita v kinech IMAX. Regulérní kina dostanou k dispozici pouze rozšířený trailer. V Hobitovi namluvil Cumberbatch hlas nekromanta a draka Šmaka.     

Synopse nového Star Treku zní takto: Když je posádka vesmírné lodi Enterprise povolána zpět domů, zjistí, že nezastavitelná síla teroru uvnitř jejich vlastní organizace rozvrátila flotilu se vším, co představuje a zanechala tak náš svět v krizi. S chutí vyrovnat si osobní účty vede kapitán Kirk výpravu na planetu ve válečné zóně, aby zadržel  muže představujícího zbraň hromadného ničení. Jak jsou naši hrdinové zapleteni do šachové hry na život a na smrt, láska bude podrobena zkoušce, přátelství budou přetržena a bude nutné přinést oběti pro jedinou rodinu, která Kirkovi zbyla: jeho posádku.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy