Star Trek a Star Wars dohromady? J.J. Abrams si vybral

Kultura Kultura
8. 5. 2013 16:00
Režisér připustil těžkosti kombinace Star Treku a Star Wars
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Režisér J.J. Abrams již stačil ohromit první diváky filmem Star Trek: Do temnoty, ale další díl ságy se zřejmě bude muset obejít bez něj.

V rozhovoru pro New York Times se zdráhal říct cokoliv konkrétního o třetím filmu nové série Star Treku, kromě toho, že jej bude stále produkovat jeho společnost Bad Robot. Zmínil se i o problematickém rozdělení jeho závazků mezi touto licencí a sedmou epizodou Star Wars, jejíž natáčení se podle posledních zpráv má rozeběhnout začátkem příštího roku.        

Čtěte také
Nerdský Star Trek čeká na druhý záblesk v temnotě

Abrams označuje za nepravděpodobné, že by společnost Paramount byla ochotna čekat další čtyři roky, než se objeví nový Star Trek, jak tomu bylo v případě „Do temnoty".

Právě teď, jak prohlásili scénáristé Roberto Orci a Alex Kurtzman, studio požaduje premiéru třetího dílu na rok 2016, kdy bude fenomén vesmírné lodi Enterprise a jejího světa slavit 50. výročí.  

Podle třetího ze scénáristů, Damona Lindelofa, by se třetí Star Trek měl věnovat konfliktu se známými bojechtivými Klingony, kteří se objeví již v letošním filmu.

Star Trek: Do temnoty se objeví v českých kinech 6. června. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy