Staňte se miliontým návštěvníkem Vratných lahví

Hej
31. 5. 2007 10:00
Svěrák opět potvrzuje pozici milionového režiséra
Foto: Biograf Jan Svěrák - Jiří Hanzl

Praha - Vratné lahve lámou české rekordy. Hranici stomilionových tržeb už překonaly, teď definitivně spějí k miliontému divákovi. Film o učiteli na penzi Tkalounovi, který si začne vydělávat v místním supermarketu, tak viděl každý desátý Čech.

Miliontého diváka komedie uvítá v pondělí večer na představení v kině Village Cinemas v Praze na Smíchově ve 20 hodin. Stane se jím návštěvník, který bude mít platnou vstupenku a štěstí.

Pak získá od generálního partnera poukaz na let balonem pro dvě osoby. Režisér Jan Svěrák slibuje, že výlet kopíruje finální scénu filmu Vratné lahve.

SPECIÁL: Vše o filmu VRATNÉ LAHVE

Výherce tak bude mít větší štěstí než Zdeněk Svěrák. Prý se na tyhle záběry velmi těšil, ale nakonec vzhledem k technickým podmínkám s balónem nevzlétl a scéna se natáčela pomocí jeřábu.

Foto: Biograf Jan Svěrák - Jiří Hanzl

Kromě letu balonem jsou pro výherce připraveny filmové ceny od společností Biograf Jan Svěrák a Falcon. Jubilejní návštěvník je převezme přímo z rukou Jana a Zdeňka Svěrákových; i ostatní návštěvníci jubilejní projekce dostanou malý dárek.

Vratné lahve překonaly i rekord prvního víkendu mezi českými filmy. Nasbíraly 107 tisíc diváků a uzmuly tak vítězství Menzelovu Anglickému králi. Jsou po šesti letech také prvním českým filmem, který překročil hranici milionu diváků v domácích kinech.

Naposledy se to podařilo zase Janu Svěrákovi - s filmem Tmavomodrý svět, který vidělo 1 196 279 tisíc diváků. I další režisérovy snímky přesáhly v minulosti milionovou hranici návštěvnosti:  Kolju vidělo 1 346 669 diváků a Obecnou školu 1 040 668 diváků.

V uplynulých týdnech byl uváděn na filmovém trhu festivalu v Cannes a v červenci bude zastupovat Česko v hlavní soutěži karlovarské přehlídky.

 

Právě se děje

Další zprávy