Stallone je při síle, mohl by být Rambo č. 5

Kamil Fila Kamil Fila
27. 3. 2008 10:05
Produkce plánuje natáčení v Bulharsku
Foto: Bioscop

Los Angeles - Ještě se nevsákla do země všechna krev příslušníků barmské junty, kterou John Rambo prolil ve čtvrtém díle, ještě ani nebyly důkladně spočítány všechny vydělané peníze - a už se spekuluje o pátém díle.

Dosavadní dohady začínají nabývat stále pevnějších obrysů. Producenti Weinsteinové už zamluvili studia v bulharské Sofii. Zde by měla vzniknout alternativní Arizona, kam se Rambo na konci čtvrtého dílu vrátil "na rodnou farmu". Američtí filmaři tak chtějí ušetřit peníze a v zemích východní Evropy k tomu mají podmínky.

Foto: Reuters

Na světlo se vracejí i informace o zápletkách, které se připisovaly čtvrtého dílu v raném stádiu příprav. Možným scénářem je unesení Rambovy dcery fanatickým náboženským kultem. Otázkou však je, kde by vzal Rambo dceru, když si ji nepořídil v thajském exilu, kde žil mezi třetím a čtvrtým dílem.

Zatímco série Rocky byla šestým dílem definitivně uzavřena, Rambo může pokračovat téměř jakkoli. Stallone přitom přišel i s myšlenkou na pokračování svého hitu Cliffhanger, také by měl hrát v remaku slavného filmu s Charlesem Bronsonem Přání smrti. V plánu má rovněž životopisný film o Edgaru Allanu Poeovi, v němž by ovšem neměl hrát hlavní roli.

Čtěte více: Čtvrtý Rambo zaslouží metál za brutalitu a poctivost

Co se týče Ramba, prozatím existuje jen produkce z dílny lidové tvořivosti - která ovšem dokazuje, že hrdina 80. let se zapsal hluboko do srdce popkultury a že o pátý oficiální díl by byl opět zájem.

Na ochutnávku tu je např. nostalgická komedie Son of a Rainbow, animovaná parodie či hit serveru Youtube, amatérská recenze malého chlapce na čtvrtý díl, který si pochvaluje brutalitu filmu, jenž by mu měl být nepřístupný.

 

 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy