Spock si rovná obočí. Natáčení třetího Stark Treku začalo

mad
29. 6. 2015 9:21
Třetí díl Star Treku se již natáčí. Vrátí se opět Zachary Quinto coby Spock nebo Chris Pine jako kapitán Kirk. Premiéra očekávané sci-fi bude v červenci 2016.
Star Trek: Do temnoty
Star Trek: Do temnoty | Foto: Cinemart

Praha – V kanadském Vancouveru začalo natáčení třetího dílu Star Treku. Film naváže na první díl z roku 2009 a jeho pokračování s podtitulem Do temnoty (2013). Zatím není znám název filmu, ale podle některých zdrojů má znít "Star Trek Beyond".

V hlavních rolích se vrátí Zachary Quinto (Spock) nebo Zoe Saldana (Uhura), kteří také na Instagramu zveřejnili několik fotek z příprav na natáčení. Quinto je na fotografii s typicky rovně střiženou ofinou a vodorovným obočím coby představitel Spocka, který je po otci Vulkánec a po matce člověk.

Foto: Zacharyquinto Instagram

Zoe Saldana se na natáčení nudí

Herečka zveřejnila video, na kterém přehrává štěkací scénu z americké komedie Cesta do Ameriky (1988), což doprovodila hashtagem "boredatwork" (nuda v práci).

Guess what this one is?? #boredatwork

Video zveřejněné uživatelem Zoe Saldana (@zoesaldana),

Režisérem nového Star Treku je Justin Lin, který naposledy točil akční Rychle a zběsile 6. Autory scénáře jsou Simon Pegg, který ve filmu hraje Scottyho, a Doug Jung, jenž napsal několik epizod seriálu Banshee nebo Dark Blue.

Jako Kirk se vrátí Chris Pine, Čechova opět ztvární Anton Yelchin a roli Sulua si zopakuje John Cho. Záporána bude hrát Idris Elba a a přírůstkem bude také Sofia Boutella.

Premiéra filmu se odehraje 8. července 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy