Spidey přežil, v kasách už je úžasný

Kultura Kultura
5. 5. 2014 8:21
Amazing Spider-Man 2 možná nevydělává jeho předchůdci, produkci ale především potěší, že si značka očividně zachovává své jméno i přes razantní změny.
Amazing Spider-Man 2.
Amazing Spider-Man 2. | Foto: Falcon

Praha - Většinou když produkce překročí rozpočet 200 milionů, páni ve vedení začínají být nervózní. Ne tak u Spider-Mana, co do výdělku skutečně úžasného.

Ani rozporuplně přijatý reboot, který byl pro mnohé vyloženě zradou, protože začal po třech filmech Sama Raimiho celý příběh vyprávět zase od začátku, nezmohl mnoho – i na dvojku se chodí.

92 milionů dolarů za první víkend možná není rekord série, to však při rozmrzelosti mnoha věrných fanoušků nešlo čekat. Vlastně je zázrak, že se u značky daří udržet tolik diváků po celém světě. Amazing Spider-Man 2 tak má už na kontě 270 milionů dolarů.

Nikdo další si netroufl se Spideym bojovat, takže zbylé příčky obsazují přeživší premiéry z minulých týdnů. Druhá je komedie Jedna za všechny s Cameron Diaz. Připisuje si 14 milionů a celosvětově se blíží stovce. Při rozpočtu 40 milionů adekvátní.

Nábožensky laděné Heaven is for Real se už zastavuje na jednociferné sumě. 8,7 milionů a 66 z celého světa (reálně jen z USA, protože mimo ně se snímek téměř nepromítá) není špatné číslo.

Captain America: Návrat prvního Avengera přihazuje 8 milionů a celosvětové tržby se blíží sedmi stovkám milionů dolarů. Boom Avengers prospěl i nejméně populárnímu sólistovi z týmu.

Podobnou sumu připsalo i Rio 2, jehož celkové tržby se blíží 400 milionům dolarů. To je čtyřnásobek rozpočtu.

 

Právě se děje

Další zprávy