Spider-Man odrazil útok zombíků. Dál vydělává miliony

jps, BBC
14. 5. 2007 12:00
Filmový hit brzy vyzve Shrek a Piráti z Karibiku
Foto: Falcon

Los Angeles - Třetí díl akční ságy Spider-Man si v USA udržel první místo v žebříčku nejnavštěvovanějších filmů. Za svůj druhý víkend vydělal dalších šedesát milionů dolarů.

Bezkonkurenčnímu postavení nejen v amerických kinech pomáhá i fakt, že ostatní studia pro jistotu proti Spider-Manovi ani nenasazují své největší favority. Na druhém místě amerického žebříčku za uplynulý víkend se tak dostal horor 28 Weeks Later, což je volné pokračování zombie-vyvražďovačky 28 dní poté.

Foto: Reuters

Snímek vydělal deset milionů dolarů, což by za jiných okolností na druhé místo stačilo jen stěží. Třetí místo patří rodinné komedii Georgie Rule s Jane Fondovou a Lindsay Lohanovou, která vydělala necelých šest milionů dolarů.

Za americký první víkend se stal Spider-Man rekordmanem, když přinesl 151 milionů dolarů a získal titul nejvýnosnější film. Za deset dní od premiéry dokázal Spider-Man doma vydělat 242 milionů dolarů a po celém světě celkem 622 milionů dolarů; čímž se zaplatil víc než dvakrát.

Rázem byla zapomenuta prohlášení o konci série, podle některých zdrojů se počítá nejen s dalším dílem, ale dokonce celou sérií.

Pavoučí muž, tentokrát v černém, vládne i českým kinům. Údaje za uplynulý víkend ještě nejsou k dispozici, nicméně minulý víkend přitáhl do kin 46 tisíc diváků, kteří za dva dny přihodili pavoučímu muži do kasičky zhruba čtvrt milionu dolarů, respektive 5,4 milionu korun.

Foto: Falcon

Čeští distributoři zvolili podobný přístup jako američtí kolegové, proti Spider-Manovi do kin nenasazují velké trháky. Shrek Třetí do Česka dorazí v polovině června.

V Americe si třetí díl Shreka odbyde premiéru už tento týden. A hned týden poté do kin vplují noví Piráti z Karibiku. Zdá se, že časy bezkonkurenční vlády nad americkými kiny Spider-Manovi skončí.

 

Právě se děje

Další zprávy