Soutěž: Vyhrajte lístky na premiéru filmu Já, Olga Hepnarová

ČTK Kultura ČTK, Kultura
15. 3. 2016 13:15
Film o poslední popravené ženě v Československu Já, Olga Hepnarová vypráví příběh mladé ženy, která na začátku 70. let úmyslně najela nákladním vozem v centru Prahy do lidí a osm jich usmrtila. Do tuzemských kin bude snímek uveden 24. března.
Herečka Michalina Olszańska jako Olga Hepnarová ve filmu Já, Olga Hepnarová, který bude mít premiéru 24. března.
Herečka Michalina Olszańska jako Olga Hepnarová ve filmu Já, Olga Hepnarová, který bude mít premiéru 24. března. | Foto: Bontonfilm

Film Já, Olga Hepnarová o vražedkyni popravené 12. března 1975 nemá být podle tvůrců její obhajobou. „Bylo nám vytýkáno, že se jí snažíme složit nějakou poctu. Bylo by ale absurdní takhle uvažovat, nejde o uctění Hepnarové, abychom film záměrně uváděli v den jejího narození či její popravy, jak někteří uváděli. Šlo o náhodu,“ vysvětlil v rozhovoru jeden z režisérů Petr Kazda.

Černobílý film natočený režisérským duem Tomáš Weinreb a Petr Kazda, pro které je celovečerním debutem, zaujal už před svou českou premiérou. Jako zahajovací film pro svou sekci Panorama si snímek na konci února vybral prestižní filmový festival v Berlíně.

Zahraniční ohlasy jsou podle tvůrců nejen vesměs pozitivní, ale zdůrazňují silný osobní příběh a stále aktuální téma.

Soutěž: Vyhrajte 3x2 lístky na předpremiéru filmu Já, Olga Hepnarová, která proběhne v neděli 20. března v pražském kině Lucerna.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje polská herečka, která ztvárnila ve filmu postavu Olgy Hepnarové?

Správné odpovědi na soutěžní otázku posílejte do čtvrtka 16. března na adresu: [email protected], do předmětu zprávy nezapomeňte uvést „Soutěž“.

Ukázka z filmu Já, Olga Hepnarová | Video: Bontonfilm
 

Právě se děje

Další zprávy