Soutěž: Vyhrajte kolekci filmů Karla Zemana

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 8. 2015 16:01
Vyhrát můžete kolekci filmů Karla Zemana, která obsahuje snímky Cesta do pravěku, Na kometě, Baron Prášil.
Vynález zkázy
Vynález zkázy | Foto: Bontonfilm

Praha – Digitálně restaurovaný snímek Vynález zkázy filmového vizionáře Karla Zemana je nyní dostupný na internetu. Díky možnostem, které v sobě skrývá on-line distribuce, takzvané služby VOD, se navíc legendární film dočká i mezinárodní distribuce.

Souběžně s Vynálezem zkázy je na internetu uveden i nový dokument Filmový dobrodruh Karel Zeman, v němž se ku obdivu k jeho filmům přiznávají i Tim Burton nebo Terry Gilliam.

Restaurovaný Vynález zkázy byl stejně jako zmíněný dokument slavnostně uveden na MFF v Karlových Varech a posléze zamířil do kin. Své kouzlo ale v tomto případě ukazuje právě digitální distribuce. Šance vidět opravenou a vyčištěnou verzi v kinech byla a je poměrně omezená, film se hraje pouze v jednosálových kinech. Naopak díky oficiální distribuci na internetu má možnost stáhnout si nový Vynález zkázy v podstatě každý.

Digitálně restaurovaný Vynález zkázy je postupně dostupný ve všech českých internetových videopůjčovnách, jako je O2TV, Voyo, Alza.cz nebo Banaxi. Od září pak bude dostupný i v obchodě iTunes.

SOUTĚŽ: Vyhrajte kolekci filmů Karla Zemana! Soutěžíme o pět filmových balíčků (Cesta do pravěku, Na kometě, Baron Prášil)

Otázka: V kterém roce měl premiéru film Cesta do pravěku?

Odpověď na soutěžní otázku posílejte do pátku 28. srpna do 12:00 na email: [email protected] . Do předmětu nezapomeňte uvést Soutěž Zeman, do zprávy pak své jméno a správnou odpověď. 

 

Právě se děje

Další zprávy