Soutěž: Filmový génius Woody Allen slaví 80. let. Vyhrajte lístky do kina i knihu esejů

30. 11. 2015 16:09
Ve svých filmech si "střílí" z pseudointelektuálů či přemíry psychoanalýzy a fanoušci jej milují. Woody Allen, známý newyorský patriot, se chtěl stát uznávaným dramatikem nebo jazzmanem, slávu si ale získal jako filmový režisér, scenárista a herec. A i když mu 1. prosince bude už 80 let, stále točí každý rok a stříbrná plátna zásobuje svými často obskurními neurotiky, ve kterých mnoho kritiků nachází jeho samotného.
Woody Allen na US Open 2014
Woody Allen na US Open 2014 | Foto: Reuters

Praha – K 80. narozeinán slavného filmaře připravilo pražské kino Aero speciální filmový týden Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena, během kterého představí jedenáct filmů z Allenovy téměř padesátileté filmové kariéry. Festival potrvá do soboty 5. prosince. 

Tlumočnice a překladatelka Dana Hábová na místě také pokřtí knihu esejů (Filmový génius) Woody Allen od Jasona Baileyho, kterou v češtině vydalo nakladatelství Slovart.

Pět výherců získá knihu Filmový génius a dvě vstupenky na film Manželé a manželky, který bude Aero promítat v sobotu 5. prosince od 17:30.

Soutěžní otázka:

Za který film získal Woody Allen v roce 2012 zatím svého posledního Oscara?

Odpovědi posílejte do úterý 1. 12. do 17:00 na adresu [email protected], do předmětu nezapomeňte uvést Woody Allen soutěž.

Výherci budou kontaktováni emailem.

 

Právě se děje

Další zprávy