Snoubenci Cruiseovi bojují o Maliny

ČTK, kul
31. 1. 2006 16:00
Los Angeles -  Snímek Maska Junior je podle všeho nejhorším filmem loňského roku.  
Foto: Archiv

Pokračování filmu z roku 1994 s Jimem Carreym totiž nasbíralo osm nominací na Zlaté maliny, tradiční hollywoodské anticeny. Kromě "prestižního" titulu nejhorší snímek roku může vybojovat například trofej za nejhorší herecký výkon pro Jamieho Kennedyho.

Výkon ve Válce světů vynesl nominaci na hereckou anticenu Tomu Cruiseovi.  A aby to jeho snoubence Katie Holmesové nebylo líto, dostala se na seznam nominací v kategorii herečky ve vedlejší roli za snímek Batman začíná; konkuruje jí mimo jiné Paris Hiltonová za Dům voskových figurín.

Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni 4. března. Zlaté maliny za nejhorší filmy - Golden Raspberries zvané Razzies - uděluje stejnojmenná nadace už pošestadvacáté v předvečer vyhlášení Oscarů jako jejich protipól.

Vloni se o Malinu mimo jiné podělili americký prezident George Bush za vystoupení v dokumentu Michaela Moorea Fahrenheit 9/11 a Halle Berryová za Kočičí ženu.

První hollywoodskou hvězdou, která si cenu přišla vyzvednout osobně, byl v roce 1996 Paul Verhoeven. I Berryová si loni pro cenu přišla; jako druhá v dějinách. V jedné ruce přitom držela Oscara, ve druhé Zlatou malinu, za kterou dokonce poděkovala

 

Právě se děje

Další zprávy