Sex, drogy, dubstep a extrémní sekta. Dvojka Spring Breakers

Kultura Kultura
7. 5. 2014 11:55
Na filmovém trhu v Cannes se představí pokračování filmového hitu Harmonyho Korinea, kterého ovšem nahradí Jonas Akerlund a jako scenárista Irvine Welsh.
Spring Breakers - první pokus.
Spring Breakers - první pokus. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Příběh loňských Spring Breakers Harmonyho Korina se opravdu nehodí pro pokračování. Nicméně společnost Wild Bunch je pod titulem Spring Breakers: The Second Coming představí na filmovém trhu v Cannes.

Foto: Aktuálně.cz

Kroutící se opálená těla v bikinách i bez nich, ještě vykroucenější taneční beaty, přepálené barvy, pláž - zkrátka sex, drogy a dubstep. Efektní vizuál a k němu zápletka, která láká na prosluněný film o partě vysokoškolaček, co vykradou fast food, aby měly na jarní dovolenou. A v hlavních rolích pochybné hvězdičky jako disneyovská Selena Gomez. Není divu, že snímek Spring Breakers zaujal především náctileté.

Pokračování se tedy moc lišit nebude, ale "příběh" se zaměří na setkání s extrémní křesťanskou sektou. Slibně zní také informace, že scénář napsal autor Trainspottingu Irvine Welsh a v režisérském křesle nahradil Harmonyho Korina Jonas Akerlund (Šňup, Jezdci Apokalypsy).

Foto: Aktuálně.cz

Producenti přiznávají, že nový snímek nebude přímým pokračováním, ale spíš bude navazovat ideově a obsahovat odkazy i další spojnice s prvními Spring Breakers. Není jasné, zda jednou ze spojnic je také James Franco, jehož Alien na konci prvního filmu zemřel.

Ovšem právě Franco o druhých Spring Breakers promluvil před nedávnem na MTV: "Už při natáčení jsme mluvili o prequelu."

Foto: Aktuálně.cz

"Kvůli příběhu tento film zcela jistě nemá cenu sledovat. Jde totiž o jeden dlouhý videoklip. Předchozí věta však znamená pravý opak, než když se použije u jakéhokoli z filmů, u nichž se běžně užívá. Je to nekonečný, prázdný, děsivý i opojný pohled. A je to nepochybně zábava. Jen se musíte opatrně rozhodnout, v jakém smyslu," napsal o prvních Spring Breakers recenzent Aktuálně.cz Tomáš Stejskal.

A premiéra druhého dílu? Možná v roce 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy