Ševčík točil o současných mladých lidech

ČT, kiz
13. 11. 2005 11:30
Praha - Režisér Julius Ševčík, který právě dokončuje filmovou fakultu v Praze, nazval svůj absolvenský film, celovečerní debut Restart .

V experimentálním dramatu chtěl režisér ukázat současnost, současné mladé lidi, jejich problémy i temperament, jímž doba oplývá. "Proto je rychlý, útržkovitý, intenzívní a pro hrdiny na plátně až fatální," dodal. Do hlavních rolí obsadil Lenku Krobotovou, Václava Jiráčka, Filipa Čapku a Annu Polívkovou.

Celovečerní absolventský film Restart vznikl v koprodukci mladé pražské společnosti Axman Production, FAMU a finské Univerzity umění a designu v Helsinkách. Vytvořili tak první školní evropskou koprodukci.

Lenka Krobotová v hlavní roli
Lenka Krobotová v hlavní roli | Foto: Aktuálně.cz

Film vypráví v jediném dnu o životě mladé Sylvy, "o dni, který by raději začala znova". Z legrace zalže a musí napnout všechny síly, aby se jí následky aprílového žertíku podařilo vrátit zpět. Pozadí příběhu tvoří hektické současná Praha a její "klubová kultura". Štáb vloni natáčel v klubech Radost FX a Roxy, v reálných bytech, fast-foodech i v nákladných dekoracích, které postavil architekt Henrich Boraros.

Sedmadvacetiletý Julius Ševčík se obklopil mladým štábem a důraz položil na hudební složku. Vytvořili ji "frontmani mladé české hudby" - skupiny Khoiba a Mojmir Papalescu & The Nihilists. Několik tracků pochází od pražského producenta a tvůrce taneční hudby Ecsona Waldese. Původní hudbu k filmu vytvořil Filip Míšek.

Film měl rozpočet asi 8 milionů a jeho producentka Karla Stojáková o něm říká: 

 

 

Právě se děje

Další zprávy