Jump Street i kouzelničtí Podfukáři vyhlížejí nové zisky

Kultura Kultura
10. 9. 2014 22:40
Policejní komedie 21 Jump Street získala letos o číslo vyšší pokračování a o řád vyšší návštěvnost. Studio Sony už najalo jeho scenáristu, aby připravil třetí díl.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pokračování se netýkají jen velkých blockbusterů. Pro studia jsou příležitostí i méně nákladné filmy, jejichž zisky ohromí každou kalkulačku.

Takovým případem jsou snímky 21 Jump Street a Podfukáři.
První zmíněný se zakládá na televizní sérii s Johnny Deppem z osmdesátých let a ve filmové podobě se představil v roce 2012. Rozpočet 42 milionů přeměnil v celosvětové tržby přes dvě stě milionů dolarů.

Režisérské duo Phila Lorda a Chrise Millera o sobě dalo hlučně vědět a letos potvrdili svoji formu jak v animované hříčce LEGO příběh, tak i ve snímku 22 Jump Street, kterému náklady vzrostly o osm milionů, ale přepočítává tržby kolem 319 milionů dolarů.

Server Deadline informoval, že studio Sony už najalo scenáristu Rodneyho Rothmana, aby připravil trojku. Lord s Millerem budou na jeho práci dohlížet, zatím však nebyli potvrzeni jako režiséři, byť je to spíš otázka jejich času a zájmu než úmyslu studia hledat nového kapitána.

Podívejte se na trailer k 22 Jump Street
Podívejte se na trailer k 22 Jump Street

Zajímavostí je, že závěrečné titulky komedie 22 Jump Street doplnila montáž možných budoucích pokračování. Zatímco 21 Jump Street poslala dvojici agentů v utajení na střední školu a letošní pokračování je uvedlo do univerzitního prostředí, tvůrčí tým plýtvající humorem představil svoji vizi pro několik dalších pokračování.

Vyskytly se mezi nimi nápady o výměnném pobytu do Ruska, semestru na moři nebo futuristickém 2121 Jump Street, který by dvojici Channing Tatum a Jonah Hill vyslal do vesmíru. Kupodivu vymysleli i zápletku pro 23 Jump Street. Děj zasadili na lékařskou fakultu a bylo by milé překvapení, kdyby tvůrci při přípravě třetího dílu buď zůstali své představě věrni, nebo na ni alespoň mysleli v malém žertu, který je jejich častou komediální zbraní.

Foto: Aktuálně.cz

V komerční úspěch se proměnila rovněž sázka na neznámou kartu Podfukáři (v originále známé jako Now You See Me). Mohl to být jen žolík, který sotva vydělá na svůj rozpočet, ale bylo to eso, které loni celosvětově nastřádalo 350 milionů dolarů. Studio Lionsgate potvrdilo přípravy pokračování, když stanovilo datum premiéry druhého dílu na desátého června 2016.

Vrátí se všechny herecké hvězdy, především představitelé ústřední čtveřice Jesse Eisenberg, Isla Fischer, Woody Harrelson a Dave Franco, ale také Michael Caine nebo Morgan Freeman. Studio ale nahradilo režiséra. Louise Leterriera vystřídá Jon M. Chu, který dříve pracoval na sérii Let's Dance a druhém dílu G.I.Joe.

 

Právě se děje

Další zprávy