Sebevražedný oddíl je filmová sebevražda, píší kritici. Natočil jsem ho pro fanoušky, tvrdí režisér

Kultura Kultura
3. 8. 2016 17:05
David Ayer natočil Sebevražedný oddíl pro fanoušky. Brání se tak negativním kritikám v zámoří, které film s Jaredem Letem, Margot Robbie a Willem Smithem označují za jeden z nejhorších komiksových snímků.
Foto: Warner Bros.

Režisér David Ayer brání svůj poslední film, který od kritiků schytal negativní hodnocení. Sebevražedný oddíl má na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes průměrné hodnocení pouze 33 procent, což je zcela za očekáváním filmového studia Warner Bros.

Komiksovému filmu, ve kterém se potkávají slavní záporáci v podání známých herců (Margot Robbie jako Harley Quinn, Will Smith jako Deadshot, nebo Jared Leto v roli Jokera), zahraniční kritici vyčítají především zmatené vyprávění, chaotický děj a nevěrohodné postavy. 

Magazín Variety ho dokonce označil za horší komiksový film, než jakým byla Fantastická čtyřka.

Režisér Ayer kritikům odpověděl na svém Twitteru, kde citoval mexického revolucionáře Emiliana Zapatu: „Lepší zemřít vestoje, než žít na kolenou.“

„Je to můj způsob, jak říct, že ten filmu miluju a věřím mu. Natočil jsem ho pro fanoušky. Je to moje největší životní zkušenost,“ dodal režisér.

Sebevražedný oddíl je Ayerovým šestým filmem, v minulosti ho proslavily kritikou vřele přijaté snímky Patrola s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli, nebo válečné drama Železná srdce, kde hrál Brad Pitt.

 

Právě se děje

Další zprávy